""

İLÇELERİNDEN UZAKLAŞAN YOZGAT! « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:17

İLÇELERİNDEN UZAKLAŞAN YOZGAT!

İLÇELERİNDEN UZAKLAŞAN YOZGAT!
Son Güncelleme :

14 Kasım 2016 - 7:00

 

Ne yaparsanız yapın, testi kırıldı mı, içindeki suyu bir araya getirmek kolay olmuyor…

Ortak değerler…

Fikir alışverişi…

Karşılıklı diyalog…

Bilgi paylaşımı…

Ulaşım…

Bu ve buna benzer durumlar da kendiliğinden yok oluyor…

Yozgat’ın bugün içinde bulunduğu durumu başka türlü tarif edemiyorum…

Her ne kadar her yerde bir takım samimiyetsizlik hız kesmeden devam ediyor olsa da, dikkat çeken bazı olumlu ortamları görmezden gelmek haksızlık olurdu…

İldeki kısır çekişme ve döngü hız kesmeden devam ederken, ilçelerdeki insanlar arasındaki diyalog daha sıcak ve daha samimi…

İl ile İlçeler ve Beldeler arasındaki iletişim başta olmak kaydıyla bir takım teknolojik sorunların giderilmesi için şimdiler de ciddi çalışmalar yapıldığına şahitlik ediyoruz.

Bu konuda birkaç örnek vereceğim. Mesela Bozok Üniversitesi tarafından hemen her ilçeye bir Yüksek Okul açıldı.

Bugün Yüksek Okul olmayan birkaç ilçe kaldığını biliyoruz. Aydıncık, Kadışehri, Şefaatli ve Çekerek yakın zamanda Yüksek Okullarına kavuşacaktır.

Yozgat Merkeze en uzak İlçelerden birisi Akdağmadeni diğeri ise Boğazlıyan ve Çayıralan’dır.

Öte yandan Sarıkaya’da bir süreden beri devam eden tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartılması çalışmaları kesinlikle görmezden gelinemez.

Özellikle Valilik bu konuda gerekli bütün adımları attı, atmaya devam ediyor. Sarıkaya’da bulunan Tarihi Roma Hamamı tekrar yaşama kazandırılması aynı zamanda bu İlçemizde Turizmin ciddi şekilde gelişmesini sağlayacaktır.

Verdiğim örnekleri elbette çoğaltmak mümkündür. Dolayısıyla bugün İl ile İlçeler arasındaki devam eden çalışmaları karşımıza koyduğumuzda, burada sorulması gereken bir soru karşımıza çıkmaktadır, bugün yapılan çalışmalar neden dün yapılmadı?

Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması için merkezden yapılan çalışmaların tek başına yeterli olmadığı muhakkaktır.

Dolayısıyla Yozgat’ın gelişmesi için İlçelerin bu konuda ciddi şekilde desteği olmak durumundadır. İlin gelişmesi beraberinde ilçelerinde gelişmesini sağlayacaktır.

Bu konuda siyaset kurumunun, sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmesi gerekmektedir.

Kurum ve kuruluşların birlikte yapacakları çalışmalar, gelişme ve kalkınma adına hazırlanacak projeler gerek merkez ilçenin gerekse ilçelerin kalkınmasını ve gelişmesini sağlayacaktır.

Sonuç olarak Bozok Üniversitesi Yozgat’ın gelişmesi, kalkınması sosyal ve kültürel faaliyetlerin artırılmasında her zaman lokomotif olmuştur.

Aynı zaman da Valiliğin de bundan sonra yapacağı çalışmalar hem merkez ilçenin hem de ilçelerin gelişmesini ve kalkınmasını hızlandıracaktır.

Ortak değerler…

Fikir alışverişi…

Karşılıklı diyalog…

Bilgi paylaşımı…

Ulaşım…

Bu ve buna benzer durumlarda şimdiye kadar yaşanan sorunlar kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

 

 

  • İlçede turizmi canlandırmak için tanıtım amaçlı hazırlanan projenin 4 Bakanlık tarafından desteklendiğini anlatan Bürokrat!
  • Kış aylarında vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına alınan donanımlı aracın hizmete girdiğini bildiren Başkan!
  • Üründe çeşitliliği artırmak, çiftçinin alternatif çalışmalarda bulunmasına öncülük etmek için gayret eden Müdür!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.