""

İlk toplantıda mali durum ele alındı « Yeniufuk Gazetesi

1 Mayıs 2024 - 17:19

İlk toplantıda mali durum ele alındı

Yozgat Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Kazım Arslan başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Bilal Şahin Kültür Merkezi salonunda düzenlenen toplantıda, belediyenin mali durumu ve karşılaşılan zorluklar detaylı bir şekilde ele alındı.

İlk toplantıda  mali durum ele alındı
Son Güncelleme :

18 Nisan 2024 - 18:41

Toplantının açılışında konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, seçim sürecinin ardından artık önlerine bakma zamanı geldiğini belirtti. Arslan, “Her şey 31 Mart’ta kaldı. Bizler önümüze bakmak durumundayız. Hep birlikte Yozgat için güzel ve faydalı işler yapma iradesi içerisinde olacağız” dedi.
Belediyenin mevcut durumu hakkında bilgi veren Arslan, seçim öncesinde aldıkları destek ve güzel düşünceler için teşekkür etti. Ancak, belediyenin mali ve idari tablosunun son derece sıkıntılı olduğunu vurguladı. Özellikle, İller Bankası’ndan gelen ödeneklerin belediyenin en önemli gelir kaynağı olduğunu ancak bu kaynağın yeterli olmadığını ifade etti.
2019 dönemi içerisinde İller Bankası’ndan gelen ödeneklerin büyük kısmının personel giderlerini karşılamak için harcandığını belirten Arslan, cari giderlerin karşılanması için ek kaynak bulma çabası içinde olduklarını dile getirdi. Özellikle son dönemde belediyenin personel sayısının aşırı derecede arttığını ve bu durumun maliyeti artırdığını söyledi. Belediyenin personel sayısının son 5 yılda 795’e çıktığını ifade etti.
Yatırımların büyük kısmının kredilerle yapıldığını ve bu nedenle geri ödemelerin sürdürülebilirliğini zorlaştırdığını belirten Arslan, belediyenin mali durumunun ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.
Toplantıda ayrıca, Yozgat Belediyesi’nin Bozokspor’a aktarılan 18 milyon TL’lik fonla ilgili tartışmalar da gündeme geldi. Başkan Arslan, “18 milyonun aktarılmış olması bizleri ciddi manada sıkıntıya neden oldu. ÇEDAŞ ödemelerinden dolayı kesinti yapacaklarını söylendi. 18 milyonun tekrar belediye bütçesine iadesini sağlamak için yasal yolları kullandık. Gerekli her şey yapıldı. Kısa veya uzun vadede buraya gelmesi için. bu fonların aktarılması yanlış ve gereken hukuki süreçleri başlattık.”diye konuştu.
Toplantı sonrasında yapılan seçimlerde, çeşitli komisyonlara ve görevlere üyeler seçildi. Yozgat Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında, şehrin mali durumu ve geleceğe yönelik planlamalar hakkında ciddi bir değerlendirme yapıldı ve alınan kararlarla ilgili adımlar atıldı.
Yapılan konuşmalar ardından Belediye Meclisi üye seçimlerine geçildi.
Gizli oylama ile yapılan seçimler sonrasında;
Meclis Başkan Vekilliğine: Ferhat Altan, Ahmet Mithat Çakıroğlu ve Yunus Erciyas,
Katip üyeliklere: Satılmış Gencel, Ömer Faruk Açıkgöz, Mehmet Dişli, Muazzez Binici ve Yusuf Akyürek,
Daimi Encümen üyeliklerine: Nuri Tinel ve Nuri Genç
İmar Komisyonuna: Elvan Aslan, Bekir Şengül, Hasan Erol, Muhammed Furkan Ekici, Muhammet Emin Erbek
Plan Bütçe Komisyonuna: Sibel Yıldırım, Ömer Akses, Murat Çağlayan, Mustafa Yılmaz ve Yunus Erciyas
Su Hizmet Birliğine; Ülkü Yılmaz, Ferhat Erdem, Muazzez Binici, Mustafa Dereli ve Mehmet Dişli, Yedek üyeliğe ise Satılmış Gencel ve Ömer Faruk Açıkgöz
Katı Atık komisyonuna; Asım Korkmaz, Hüseyin Durusoy ve Mustafa yılmaz
Organize Sanayi Müteşebbis Heyetine; Yusuf Akyürek, Ahmet Mithat Çakıroğlu, Mustafa Yılmaz (yedek) ve Mustafa Dereli (yedek)
Türk Dünyasına: Asım korkmaz ve Nuri Genç
Tarihi kentler Birliğine Muhammed Furkan Ekici ve Hüseyin Durusoy
Gayrimenkul satış Komisyonuna ise; Elvan Aslan ve Ömer Faruk Açıkgöz seçildi./Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.