""

İlkokul öğrencilerine organik tarım eğitimi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:08

İlkokul öğrencilerine organik tarım eğitimi

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğün tarafından Fatma Temel İlköğretim Okulu öğrencilerine organik tarım eğitimi verildi.

İlkokul öğrencilerine  organik tarım eğitimi
Son Güncelleme :

29 Aralık 2016 - 7:00

Eğitime İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü ve öğrenciler katıldı.
İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, yaptığı konuşmada organik tarımın önemine değindi. Özdemir, ” Organik tarım (Ekolojik tarım ve Biyolojik tarım) ekolojik dengenin korunması, her türlü bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretimi ile kullanılacak girdilerin organik tarım metoduna uygun olarak üretilmesi veya temini, orman ve doğal alanlardan organik tarım ilkelerine uygun olarak ürün toplanması, bu ürünlerin işlenmesi,ambalajlanması, etiketlenmesi, depolanması, taşınması, pazarlanması, kontrolü, sertifikalandırılması ve denetimini amaçlayan, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen modern tarımsal üretim tekniklerini kullanmayı kabul eden, her aşaması kontrollü, kayıtlı ve sertifikalı bir üretim şeklidir”dedi.
Özdemir’in konuşmasının ardından öğrencilere tarımla ilgili sunum yapıldı. Program sonunda öğrencilere Organik Tarım Dergisi, Organik Tarım logolu kalem ve kitap ayracı dağıtıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.