""

İptal edilen öğrenci konseyi seçimine ülkücülerden protesto « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:29

İptal edilen öğrenci konseyi seçimine ülkücülerden protesto

Yozgat Bozok Üniversitesindedün sonuçlanması beklenen Öğrenci Konseyi seçiminin, çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edilmesine Yozgat Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından protesto edildi.

İptal edilen öğrenci konseyi  seçimine ülkücülerden protesto
Son Güncelleme :

02 Aralık 2016 - 7:00

Yozgat Ülkü Ocakları İl Başkanı Duran Küçükduman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ülkücü adayların dolaylı yollarla tehdit edilerek adaylıktan çekilmelerinin istendiğini ve üniversite yönetimin taraf tuttuğunu söyledi.
Küçükduman, “Seçimlerden önce siyasi grupların üniversite içerisinde propaganda yapmamaları konusunda görüşmelerimiz oldu ve bu konuda söz verdik.
Ama seçim başladıktan sonra öğrenci olmayan siyasi gruplar adaylarla gezmeye başladı.
Kazandığımız seçimler iptal edilmeye başlandı. Adaylarımız dolaylı olarak üniversiteden atılma ve aile bireylerine iş konusunda zorluk çıkarma gibi tehditler dile getirildiğini tespit ettik.
Bugün de öğretim üyesi tarafından öğrencilere ‘sen sınıftan çıkıp oy kullanmaya gidersen öğrenim hayatın biter’ şeklinde tehdit edildiklerini belirledik.
Bundaki amaç ise yüzde 60 çoğunluğun sağlanmaması ve seçimin iptal edilmesiydi. Bunu da yaptılar.” dedi.
Bozok Üniversitesi Kampus alanı girişinde toplanan ülkücü öğrenciler kararı protesto edip, Yozgat Ülkü Ocakları İl Başkanı Duran Küçükduman’ın açıklamalarının ardından topluca ülkücü yemini yaparak olaysız bir şekilde dağıldılar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.