""

İş Kulübü Eğitimi Devam Ediyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:28

İş Kulübü Eğitimi Devam Ediyor

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, SORGED (Sorgun Gençlik Derneği) üyesi 15 gencimize İş Kulübü Eğitimi verdi.

İş Kulübü Eğitimi Devam Ediyor
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2018 - 7:00

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, SORGED (Sorgun Gençlik Derneği) üyesi 15 gencimize İş Kulübü Eğitimi verdi.
Konu hakkında açıklama yapan Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, İŞKUR’un son dönemlerdeki hizmetlerine değinerek bu eğitimlerle iş ve meslek seçme konusunda önemli hizmetler verdik. Bu eğitimlerin hedef kitlesi dezavantajlı guruptaki işsiz kardeşlerimizdir. Uzun süredir işsiz olan, iş arayan, iş arama yollarını bulamayan ya da iş bulmaktan umudunu kesmiş işsizlerimiz birinci hedef gruplarımız içinde. Kadınlarımız çeşitli sebeplerle iş hayatına girmekte zorluk yaşamakta ve bazı sebeplerle iş hayatına girmekten çekinen kadın iş gücümüz için İş Kulübü önemli bir fırsattır dedi. Yıldız, eğitimlerin temel amacının çalışmak isteyen herkese göre bir iş olduğu fikrinin işsizlerde oluşmasını sağlamak olduğunu ifade eden ederek, “Eğitimlerde ayrıca işsizlerin özgüvenini yükselterek ve gerekli sunum tekniklerini uygulayarak açık işlere yönlendirilmelerini kolaylaştırmak hedeflerimiz arasındadır. İşsizlerimize iş arama motivasyonu kazandıracağız ve en kısa zamanda mümkün olan en iyi işe girmeleri konusunda imkân oluşturacağız. Ayrıca danışmanlık faaliyetleriyle de bu kişilere psikolojik ve özgüven yükseltici destek vereceğiz dedi.
Yıldız, İş Kulüpleri ile Hedef Belirleme, İç Motivasyon, Başarı, Mesleki ve Kişilik Testleri, İş Arama Süreci, Özgeçmiş Hazırlama, Mülakat Teknikleri, Roll Play’ler, Mülakat Simülasyonları gibi konularda toplamda 5 günlük bir eğitim veriliyor. Bu eğitimler günlük 4 saat olmak üzere her grup 20 saatlik eğitim alıyorlar ve katılımcılara sertifika veriliyor.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.