""

İŞKUR’dan imalat sektörüne ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:11

İŞKUR’dan imalat sektörüne ziyaret

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, Yozgat’ta istihdamı arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

İŞKUR’dan imalat sektörüne ziyaret
Son Güncelleme :

06 Kasım 2018 - 7:00

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, Yozgat’ta istihdamı arttırmayı hedeflediklerini söyledi.
Yıldız, milli seferberlik kapsamında imalat sektörü temsilcilerini ziyaret etti.
Sektör temsilcilerine ‘Bir senden, bir benden’ teşvikini anlatan Taner Yıldız, bugüne kadar 400 işyerini ziyaret ettiğini belirtti.
Yıldız, “Çalışma hayatında Milli Seferberlik kapsamında yürürlüğe giren, ‘bir senden, bir benden’ teşvikini İlimizde faaliyet gösteren 1 ila 3 çalışanı olan tüm imalat sektöründeki işyerlerine anlattık. Teşviklerle işverenlerimizin yanında olarak İŞKUR’un işgücü piyasasına yapmış olduğu pozitif katkıları devam edecek” dedi.
‘Bir senden, bir benden’ teşviki hakkında bilgi veren Taner Yıldız, “Bu teşvik kapsamında alınacak kişinin aylık asgari ücreti (1.603 ), sigorta primi ve vergisi dâhil (883 TL) olmak üzere bir ay işveren ödeyecek bir ay devlet tarafından ödenecek. Bu uygulama ile hem küçük esnafımızın maliyetini düşürüp rekabet etme gücünü artırmayı hem de işsiz vatandaşlarımızın istihdamını artırmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.