""

İŞKUR’un gücü daha verimli kullanılabilir « Yeniufuk Gazetesi

7 Mayıs 2024 - 10:22

İŞKUR’un gücü daha verimli kullanılabilir

İŞKUR’un gücü daha verimli kullanılabilir
Son Güncelleme :

25 Ekim 2018 - 7:00

Yozgat’ın hemen her alanda gelişmesini ve kalkınmasını yeteri kadar tamamlamadığını hepimiz yakinen biliyoruz…

Yine gelişme ve kalkınmada yerimizde saydığımız gibi, işsizlik, istihdam alanları ve nüfus göçünde de sorunların halen devam ettiği hepimizce malumdur.

Bu sorunların üstesinden gelmek adına bihakkı teslim etmek gerekirse, hem toplum olarak hem de kamu kurumlarımız bir gayret ve çaba göstermektedir.

* * * *

Elbette bu gayret ve çabalar yukarıda ifade ettiğim sorunların daha fazla artmasını engellemektir.

Bu konuda en önemli katkı hiç kuşkusuz İŞKUR İl Müdürlüğüne ait olduğu Kurum tarafın evvelsi gün düzenlenen toplantı da verilen bilgilerden bir kez daha hatırlamış olduk…

Bu haberin detaylarını yerel gazetelerimiz en ince ayrıntısına kadar verdi… Zira bugün yağacağımız sohbetimizde aynı konu üzerinden bir başka noktaya dikkat çekeceğim…

İŞKUR, 2017 ve 2018 yılının ilk 9 ayında kurum ve kuruluşlara istihdam amaçlı işgücü karşılığında İl ekonomisine 38 milyon lira kaynak aktardığını açıkladı. Bu çok önemli kaynak Yozgat ekonomisi için küçümsenmeyecek bir rakamdır.

* * * *

Bu rakamların içerisinde en son kur’a ile kurumlara gönderilen 600 kişi ve güvenlik personelleri yer almamaktadır. Bunları da ilave ettiğimizde söz konusu rakamlar daha da artacaktır.

Yalnız benim kafama takılan bazı soru işaretleri var… Gelin kendi kendimize birkaç soru soralım…

1- Bunca paralar ödenirken, Yozgat’ta işsiz sayısı azalıyor mu?

2- Bu paraların piyasaya yansıması dışında Yozgat’ta verimlilik ve üretimde bir artış oldu mu?

3- 10 yıla yakın zamandır devam eden bu çalışmaların geri dönüşümü nedir?

4- Bir başka önemli soru ise, bu kadar insan kurumlara temizlik amacıyla istihdam edilsin diye gönderilirken, kurumların kadrolu olarak istihdam ettiği personeller ne yapıyor?

* * * *

Bütün bu soruların cevabı yok gibi görünse de Yozgat’a baktığımızda cevap şehrin ta kendisidir… Yozgat’ı çok bilen ve tanıyan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay İlde bir zihniyet değişiminden bahsetti… Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması için halkın birlik ve beraberlik içinde Kurumların ve Bürokrasinin de desteği ile il genelinde kalkınma hamlesini başlatmalıyız dedi.

Biz de bu çağrıya destek veriyoruz gelin Yozgat’ta üretim ekonomisini başlatalım. Bunu başarabilmek için işte elimizde çok önemli imkanlar bulunuyor, bunları seferber edelim, üretim ekonomisine geçelim…

Peki, bunu nasıl yapacağız? Çok basit… Sayın Valimiz talimat verecek bundan sonra İŞKUR kurumlara temizlik elemanı göndermeyecek. İkinci bir talimatla Tarım İl Müdürlüğü ekilebilir hazine arazilerini tespit edecek, buralarda su ihtiyacı olmayan mercimek ve benzeri ürünlerin ekimi yapılacak…

Ortaya çıkan mahsulün toplanması ve geri dönüşü İŞKUR’un toplum yararına çalıştırdığı insan gücüyle yapılarak, geri dönüşü sağlanmış olacaktır.

Böylece Yozgat’ta üretim ekonomisi başlarken, katma değer fazlalaşacak, atıl durumdaki araziler tarıma kazandırılacak, en önemlisi de İŞKUR’un gücü daha verimli kullanılmış olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.