""

İslam ve tıp konulu panel düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 20:29

İslam ve tıp konulu panel düzenlendi

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Öğrenci Topluluğu tarafından “İslam ve Tıp” konulu panel düzenlendi.

İslam ve tıp konulu panel düzenlendi
Son Güncelleme :

27 Mayıs 2017 - 7:00

Bozok Üniversitesi, Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Özköse ve Prof. Dr. Şenol Akın, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını Bilimsel Araştırmalar Öğrenci Topluluğu Başkanı Emin Erdem yaptı. Erdem, topluluk olarak ilk faaliyetlerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek bundan sonraki süreçte sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklerin devam edeceğini söyledi.
Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Kader: “Pırıl pırıl genç dimağlara danışmanlık yapmak, yol göstermek, bilimsel araştırmalar ve faaliyetlerde nelere dikkat etmesi noktasında rehberlik etmek bizlerin görevi. “İslam ve Tıp” konulu paneli, ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin topluluk olarak ilk organizasyonudur. Öğrencilerime bu tür sosyal, bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliklerde her daim destekçi olacağımızı belirtmek isterim” dedi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Ataseven gerçekleştirilen panelin hayırlı olması temennisinde bulunarak öğrenci topluluğu ve Tıp Fakültesi işbirliğinde bölgesel ya da ulusal anlamda öğrenci kongresi düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti.
Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar üniversitemiz bünyesinde yer alan kulüp ve toplulukların faaliyetlerini önemsediklerini belirterek; “Öğrenciler, bu kulüpler bünyesinde düzenledikleri etkinliklerde organizasyon becerilerini, iletişim, liderlik, sosyal ilişkiler, paylaşma, takım çalışması, özgür düşünce ve mesleki yetkinliklerini geliştirir, proje yönetiminin her safhasını deneyerek öğrenir ve iletişim ağlarını geliştirme fırsatına sahip olurlar. Üniversite kulüpleri bir bakıma o üniversitenin öğrenci profilini ortaya koyar. Dolayısıyla öğrenci kulüpleri, üniversite yönetimlerince kesinlikle desteklenmesi ve cesaretlendirilmesi gereken birimlerdir.” dedi.
Panelde İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Altuntaş “İslamın Sağlığa Verdiği Önem”, Yrd. Doç. Dr. Orhan Yılmaz “Tıbb-ı Nebevi”, Yrd. Doç. Dr. Ercan Eser “İslam’ın Organ Nakli ve Organ Bağışına Bakışı” ve Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yaşar Karadağ “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Tıp” konularında sunumlar gerçekleştirdi.
Üniversite Müzik ve Sanat Topluluğu Korosu tarafından verilen Tasavvuf Musikisi Konseri ile panel son buldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.