""

İstiklal Marşının kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy için anma töreni « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 03:16

İstiklal Marşının kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy için anma töreni

Aydıncık İlçesinde Merkez Ortaokulu tarafından İstiklal Marşının kabulü ve Milli Şair M. Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

İstiklal Marşının kabulü ve Milli Şair  Mehmet Akif Ersoy için anma töreni
Son Güncelleme :

16 Mart 2017 - 7:00

Aydıncık Öğretmenevi Toplantı salonunda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Yavuz Akyol, Belediye Başkanı Ahmet Koçak, İlçe müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Aydıncık Ortaokulu tarafından hazırlanan programda; “M. Akif Ersoy’ un İstiklal Marşını yazma öyküsü” konulu sinevizyon gösterisi, tiyatro ve oratoryo gösterileri sergilendi. Anaokulu öğrencileri tarafından İstiklal Marşının 10 kıtası okundu. İlçe Kaymakamı Yavuz Akyol, İstiklal Marşının Kabulünün 96. Yıldönümü nedeniyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akyol, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy bu şiirle bu marşla günümüze de atıfta bulunmuştur. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy o kadar vatanperver bir insan ki tek kuruşuna dahi tamah etmeyip onunla milli zaferlere milli başarılara koşabilmek için devlete bağışlamıştır.İstiklal marşı yalnızca o gün ki şartlar için yazılmış değil, bundan sonrada olabilecek tüm düşmanlarımıza tüm savaşlara ve maruz kalabileceğimiz tüm fitnelere bir reçete ve ilaç olmuştur. Bu vesile ile Milli şairimizi şükranla anıyorum, rahmetle anıyorum, Onun döneminde bu marşı kabul etmiş yüce meclisimizin üyelerini, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, şükranla anıyorum.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.