""

İşyeri belgesi verildi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 19:02

İşyeri belgesi verildi

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne beslenme dostu ve fiziksel aktiviteyi destekleyen iş yeri belgesi verildi.

İşyeri belgesi verildi
Son Güncelleme :

28 Haziran 2022 - 16:39

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne beslenme dostu ve fiziksel aktiviteyi destekleyen iş yeri belgesi verildi.
Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri programı kapsamında gerekli şartları taşıyan Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” belgesi verildi.
Belge takdimi öncesinde konuşan Yozgat Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Parlak, “Kronik hastalıklar başta olmak üzere sağlık açısından oluşabilecek risk faktörlerinin temeline inildiğinde beslenme bozukluğu hareketsiz yaşam ve obeziyeti görüyoruz. Sağlık Bakanlığımız da öncelikli olarak kamu kurumlarından başlayarak, özel sektör ve halka yayacak şekilde hareketi, beslenmeyi ve fiziksel aktivitelere özendirecek eylem planları düzenliyor. Çalışanlar başta olmak üzere bilgilendirmelerde bulunarak çalışma ortamlarının uygunluğunu tespit ediyoruz. Üniversite hastanemizin müracaatları doğrultusunda gerekli şartların sağlanıldığı görülerek Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri belgesini hastane yönetimine veriyoruz” dedi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise hastane çalışanlarının sağlıkçı olması hasebiyle bu şuur ve bilinçle hareket ettiğini belirterek dinamik yapının Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bütününde var olduğunu söyledi.
Rektör Karadağ, konuşmasında, “Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanemiz ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri’ belgesinin gereklerini farkındalık oluşturacak şekilde yerine getirecektir. Gerek öğrencilerimiz ve çalışanlarımız gerekse de hastalarımızla amaca matuf bir şekilde konula ilgili bir disiplin kazandırmak adına bilinçlenmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
İşyeri belgesini, Yozgat Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı. Dr. Mehmet Parlak, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Osman Tokat’a takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.