""

İtalyan bitkisinin hasadı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:10

İtalyan bitkisinin hasadı yapıldı

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 3 ay önce alternatif ürün olarak ekimi yapılan ve İtalyan çimi olarak adlandırılan Ryegrass bitkisinin hasadı yapıldı.

İtalyan bitkisinin hasadı yapıldı
Son Güncelleme :

06 Haziran 2017 - 7:00

Yaklaşık 3 ay önce Merkeze bağlı Fakıbeyli köyünde ekimi yapılan italyan bitkisinin hasadı il müdürlüğü teknik personel nezaretinde yapıldı.
Normal şartlarda 45 ile 60 günde biçime gelen bu bitki Yozgat ikliminin soğuk ve yağışlı geçmesi sebebiyle 70 günde biçimi gerçekleştirildi.
RYEGRASS BİTKİSİ
“Ryegrass Türkçe adı ile İtalyan çimi; İlk defa İtalya’da kültüre alındığından bu ismi almıştır. Tek yıllık Buğdaygil yem bitkisidir. Hızlı gelişen yıl içerisinde çok sayıda biçim verebilen yıllık yağışı 400-500 mm olan yerlerde yetişebilen uzun boylu bir yem bitkisidir. Sulu şartlarda gübreye olumlu sonuçlar vermektedir. Besin değeri hemen hemen yoncayla aynı olup tek yıllık olmasına rağmen 2 ila 5 arasında biçim alınabilmektedir. Takriben ekimden 45 ila 60 gün sonra ilk biçimi yapılabilmektedir. Biçimden sonra sulanıp gübrelenerek hava şartlarına bağlı olarak 30-40 gün sonra tekrar biçime gelmektedir. Yazlık ve kışlık olarak ekilebilmektedir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.