""

İyotlu Tuz Kullanımı hakkında vatandaşlar bilgilendirildi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 17:25

İyotlu Tuz Kullanımı hakkında vatandaşlar bilgilendirildi

Boğazlıyan İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlık personelleri iyotlu tuz kullanımın önemini vurgulamak için kolları sıvadı. İlçede, mahalle ve esnafları dolaşan personel el broşürü dağıtarak bilgi verdi.

İyotlu Tuz Kullanımı hakkında vatandaşlar bilgilendirildi
Son Güncelleme :

13 Haziran 2018 - 7:00

İyot eksikliğinin, önlenebilir zekâ geriliğinin en önde gelen nedenlerinden bir tanesi ve kişiyi anne karnından başlayarak tüm yaşamı boyunca olumsuz olarak etkileyen bir hastalıklar bütünü olduğunu belirten Boğazlıyan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ercan Fatih Ataş yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Çocuklar, bir ülkenin geleceği ve umudu olmalarının yanı sıra, toplumun en kırılgan grubunu da oluşturmaktadırlar. Bu nedenle en iyi koşullarda dünyaya gelmelerinin sağlanması, büyümeleri ve gelişmeleri için en uygun ortamın hazırlanması, geleceğe dönük fiziksel, ruhsal ve zihinsel donanımlarının en üst düzeyde oluşturulması ülkenin geleceği açısından yaşamsal önem taşımaktadır. Bu nedenle ülkemizde çocukların beslenmesine yönelik birçok koruyucu ve geliştirici etkinlik yürütülmektedir. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen, anne ve çocuk ölümlerine yol açabilen sağlık problemlerinin çözümüne ve toplumun bu konuda bilinçlendirilmesine yönelik olarak çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalardan biri de ülkemiz için önemli bir halk sağlığı sorunu olan iyot yetersizliği hastalıkları ve bu hastalıkların yol açtığı sağlık problemlerinin önlenmesidir. Biz de ilçemizde halkımızı bilinçlendirmek için mahalle sakinlerine, esnaflarımıza giderek, el broşürlerimizi vererek, bilgilendirme yaptık” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.