""

İzgi “Namaza Yolculuk” başlıklı konferans verdi « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:50

İzgi “Namaza Yolculuk” başlıklı konferans verdi

Nisa Platformu tarafından gerçekleştirilen konferansın konuğu Eğitimci- Yazar Mine İzgi oldu.

İzgi “Namaza Yolculuk”  başlıklı konferans verdi
Son Güncelleme :

06 Kasım 2018 - 7:00

Nisa Platformu tarafından gerçekleştirilen konferansın konuğu Eğitimci- Yazar Mine İzgi oldu.
Eğitimci- Yazar Mine İzgi “Namaza Yolculuk” başlıklı bir konferans verdi. Yozgat Büyük Sinemada Nisa Platformu düzenlenen konferans Yozgatlı hanımlar tarafından büyük ilgi gördü.
Eğitimci- Yazar Mine İzgi Yozgatlı hanımları kapıda tek tek karşılıyarak hanımlarla sohbet etme imkanı buldu.
Konferansta Anadolu Gençlik Derneği, Ensar Vakfı, Gül Eğitim Kültür ve Muhtaçlara Yardım Derneği, Rehber Hanımlar İlim ve Yayma Cemiyeti ve Muhtaçlara Yardım Derneği, İnfak Derneği ve İHH olmak üzere 6 vakıf yeraldı.
Yozgatlı Hanımlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan konferansta konuşma yapan Ensar Vakfı Yozgat Hanımlar Komisyonu Başkanı Av. Gülseren Canbolat,” Nisa platformu 6 vakıf ve sivil toplum kuruluşundan teşekkür eden bir gönül birlikteliğidir. Maziden bize kalan miras, vakıf anlayışı insanın maddi ve manevi tüm yönlerini düşünen buna yönel, hizmetleri gerçekleştirmeyi amaç edinen bir yapıdır. Bizler burda hanımlara yönelik program yapmaktayız. Çünkü hanımlar bir toplumu inşa eden en önemli unsurdur, bu sebeple de hanımlarımızın menevi terakkirleri için bu konferansları tertip ediyoruz.” şeklinde konuştu. Daha sonra namaz üzerine konuşma yapana Eğitimci- Yazar Mine İzgi,” Namazın İslamın beş şartından biri olduğunu bilmeyen yoktur ama Din Nasihattır ve bir şey ne kadar tekrar edilirse iyidir diye düşünüyoruz. Namaz birazda şu demek; İlahi ve Rabbi, aman ya Rabbi yine huzuruna geldim. Yüzüm yok ama yinede geldim.
Bu gelişi sevmek say,
Bu gelişi pişmanlık say,
Bu gelişi kefaret say,
Ne olur yüzüme sürdüğüm ellerimi, geriye indirmeden affıma say,
Bu gelişi, eğilişi, bükülüşü, secde ve duruşu, seni sevdiğime şahit say,
Günahlarımı affeyle, ayıplarımı setreyle, kusurlarımı bağışla ya Rabbi!
Aşıklar, namaza durduklarında ”farz” diye değil “ özlem” diy dururlar. İlmihallere göre vakti geçmiş bir vakit namazın izahı “ namaz kaçırmak” olsa da aşıkların nezdinde bunun adı; Huzura Alınmaktır” dedi.
Yozgat’ta olamkatan ayrı bir mutluluk duyduğunu da dile getiren İzgi,” Bu arada olmak bu kadar güzel hanımı bir arada görmek gerçekten benim için anlatılmaz bir duygu benim için. Yoğun katılımlarınızdan dolayı Yozgatlı hanımlarımıza birkez daha teşekkür ederim” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.