Yozgat – Sorgun karayolu üzerinde 45 bin metrekare alan üzerine kurulu olan ve bünyesinde 40 kişi istihdam eden İzosis Yalıtım Sistemleri, Bozok Teknopark’tan ofis ve danışmanlık hizmeti alarak yazılabilir,antibakteriyel–antimikrobiyal özelliği olan yüzey boyasını üretti. Yurt dışında kilosu 250 dolardan alıcıya ulaşan yazılabilir boyayı geliştirerek antibakteriyel–antimikrobiyal özelliği de dahil ederek patentini alan firma, ortaya çıkan yeni ürünün maliyetini 10’da 1’e düşürdü. Firma Bozok Teknopark bünyesine katıldıktan sonra kendi alanında birçok ilke de imza attı.
BİRÇOK İLKE
İMZA ATTI
Bozok Teknopark bünyesine katıldıktan sonra kendi alanında birçok ilke de imza attı. Firma Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na verdiği proje kapsamında aldığı destek ile EPS polistren hammadde üretim hattını kurarak bölgede bir ilke daha imza attı. Bölge kaynaklarının bölgede kalmasında etkin rol oynayacak olan bu yatırımın ayrıca nakliye ve petrol gibi sektörlere de can suyu olacağı öngörülüyor. Prefabrik yapı sektöründe yaptığı çalışmalar ve bulduğu detay ile prefabrik yapı piyasasında da bir ilke imza atacak olan firma, farklı bir ürün konsepti ile piyasaya canlılık kazandırmayı hedefliyor. Ayrıca numune dökümlerini tamamlanan ve kalite sistem belgeleri için son noktaya gelineni Prekast GRC ürünleri, yani betondan imal cephe dekoratif elemanları imalatı da bölge de ilk ve tek olacak.İzosis Yalıtım Sistemleri Limitet Şirketi, 2009 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi Serkan Uzun tarafından kuruldu. İzozis, KOSGEB KÖİD projesi kapsamında Yozgat’ta Sorgun Karayolu üzerindeki kendisine ait 3 bin metrekare kapalı, 18 bin 500 metrekare açık alanda faaliyetlerine başladı. Günümüzde ise ek yapılar ile kapalı alanda 6 bin 500, açık alanda 19 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösteren İzozis, 10 yıl içinde 20 bin metrekare kapalı, 30 bin metrekare açık alanda üretim hedefiyle yoluna devam ediyor.
TESCİLLİ
MARKALARIN
ÜRETİCİSİ OLDU
2010 yılında kurumsallık ilkesini olmazsa olmaz kabul eden firma ISO 9001:2008, ISO 14001:2000 ile CE kalite sistem belgelerini aldı. Marka bilinci ile kaliteyi özdeşleştirmek isteyen firma üretim alanında İzosis ile birlikte yaptığı boya grubu ile ilgili Artizo, toz yapı kimyasalları ile ilgili İzobonder, tamir ve elastik harç grubu ile ilgili İzofixer, prefabrik hazır yapılarla ilgili İzofabric ve geliştirdiği yeni bir mekanik mantolama sistemi ile ilgili de Turkizo markalarını tescil ettirdi.
ALANINDA PEKÇOK ÖDÜL ALDI
İş hayatında koyduğu hedefleri bir bir gerçekleştirmekte olan firma, İzosis Yalıtım Sistemleri olarak henüz ticari hayatında bir yılını doldurmadan üretim yaptığı yalıtım sektöründe ülkemizde ilklere imza atma başarısını gösterdi. Bu başarısı KOSGEB tarafından da değerlendirilen firma, 2010 yılında Türkiye çapında Yılın Girişimcisi ödülüne aday gösterilerek üstün başarı plaketi ile ödüllendirildi. Ayrıca kurulduğu tarihten bu yana ortalama yüzde 180 büyüme ivmesiyle hareket eden firma 2013 yılı Allworld Network TurkeyFastGrowth100 programı kapsamında En Hızlı Büyüyen İlk 100 şirket sıralamasında 45’inci sırada yer aldı. 2015 yılında BusınessInıtıatı ve Dırectıons tarafından Internatıonal Star Of LeadershıpInQualıty ödülü ile ödüllendirilip yine Busıness World Award Program’ da Türkiye’yi yurtdışında temsil etti.
YOZGAT’TA
KURULDU
DÜNYAYA AÇILDI
İzosis Yalıtım Sistemleri Afrika,Türkmenistan, Irak, Rusya ve Fransa’ya dolaylı olarak ihracat yapan İzosis Yalıtım Sistemleri firmasının, direk ihracat için Balkan ülkelerine yaptığı iş ziyaretlerinin meyvelerini toplamaya 2017 yılı içerisinde başlayacağı da öngörülüyor. İzosis Yalıtım Sistemleri Firması beş yıl içerisinde yurtiçi ve yurtdışındaki marka bilincini de oturtarak sektörde ilk sıralarda yer almayı hedefliyor. Sektörde ürün çeşitliliği ile Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan ve Orta Anadolu’nun en aktif oyuncusu olan firma İstanbul’dan Van’a, Trabzon’dan Mersin’e bayi yapılanmasındaki sürecini de devam ettiriyor.
İzosis Yalıtım Sistemleri Firmasının Genel Müdürü Serkan Uzun, Bozok Teknopark’ın kurulduğu gün Teknopark bünyesinde ofis açtıklarını belirterek, “Firmamızın bir vizyonu var ve bu bağlamda Teknopark’ın firmamıza ne tür katkılar sağlayacağını düşünerek, teknik Ar-Ge çalışmalarımızı Teknopark içerisinde yürütme kararına vardık” dedi.
Uzun, şunları kaydetti: “Teknopark içerisinde oluşturduğumuz ofiste Türkiye’ye yurt dışından gelen ve maliyeti oldukça yüksek olan patentli bir ürün hakkında çalışma başlattık. Bu ürün duvar yüzeyine sürüldüğünde o yüzeyi bir yazı tahtası haline getiriyor ve istediğiniz zaman o yazıyı bir silgi yardımı ile silebiliyorsunuz. Ürün patentli olduğu için bu ürünü geliştirmemiz gerekiyordu. Ürüne antibakteriyel -antimikrobiyalbir özellik katarak hem hijyeni sağlasın hem de yazı tahtası gibi kullanılsın istedik. Bunun yanında ürünü sadece duvar yüzeyleri ile sınırlı yapmayalım tüm yüzeylerde uygulanabilsin istedik. Bu düşünce ile harekete geçerek bir Ar-Ge projesi yazdık. Bu projemiz KOSGEB tarafından onaylandı ve biz bu projeye Teknopark’ta çalışmaya başladık. Her yer yazı tahtası projesi ismini verdiğimiz çalışmalarımızın meyvelerini de aldık, projemiz 5’inci ay itibariyle sona eriyor, ürünü yaptık aynı zamanda ürüne antibakteriyel – antimikrobiyal özelliğini kattık ve ürünü yurt dışı maliyetlerinin yaklaşıl olarak 10’da 1’ine düşürmüş olduk. Teknopark bünyesi içerisinde teknik bir ofisimizin olması, danışmanlık hizmeti alabilmemiz ürünü ortaya koymamızda büyük katkı sağladı”