""

Jandarma bilgilendirmeye devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 01:01

Jandarma bilgilendirmeye devam ediyor

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, toplum destekli faaliyetler kapsamında Yozgat genelinde bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak gerçekleştirilen etkinlikte, vatandaşlara 112 Acil Çağrı Merkezi ve dolandırıcılık konularında detaylı bilgiler aktarıldı.

Jandarma bilgilendirmeye devam ediyor
Son Güncelleme :

26 Nisan 2024 - 18:09

Köy muhtarları ile koordineli olarak yürütülen faaliyetlerde, vatandaşlara öncelikle birden fazla acil çağrı numarasının tek bir numara altında toplandığı, yani 112 Acil Çağrı Merkezi’nin kullanımının önemi vurgulandı. Ayrıca, 112’nin günün her saati aranabileceği ve acil durumlarda ihbarda bulunulabileceği hatırlatıldı.
Vatandaşlara yönelik önemli uyarılardan biri de telefon dolandırıcılıklarıyla ilgiliydi. Polis, asker veya savcı gibi kendini tanıtan ve para ile altın isteyen şahıslara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, hayvanları koruma kanunu, orman kanunu, muhtar ve vatandaşların görev ve sorumlulukları ile aile içi şiddetle mücadele konularında da bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı.
Eğitim faaliyetleri kapsamında ise Yozgat-Sarıkaya ilçesindeki 272 lise öğrencisine çeşitli konularda bilgilendirme yapıldı. Jandarma tanıtımı, güvenli internet kullanımı, okul servis araçlarının kullanımı, siber zorbalık ve oltalama konularında öğrencilere detaylı bilgiler aktarıldı.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; vatandaşları kamu yararına aydınlatmak ve bilgilendirmek amacıyla eğitsel etkinliklere devam edileceği vurgulandı./Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.