""

Jandarma öğrencileri bilgilendirdi « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:32

Jandarma öğrencileri bilgilendirdi

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında önemli bir adım attı.

Jandarma öğrencileri bilgilendirdi
Son Güncelleme :

26 Şubat 2024 - 16:45

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında önemli bir adım attı.

26 Şubat 2024 tarihinde Yozgat Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören 150 öğrenciye yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğiyle, “Kadına El Kalkamaz” projesi ve Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından gerçekleştirilen eğitimde, öğrencilere “KADES” uygulaması tanıtılarak, bu uygulamanın kadınlara yönelik şiddetin önlenmesinde nasıl bir rol oynadığı aktarıldı. Öğrencilere, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve ailenin korunması konularında farkındalık oluşturmayı hedefleyen bu eğitimler, önemli bir kamu hizmeti niteliği taşıyor.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, vatandaşları bilgilendirme ve kamu yararına eğitsel etkinlikler düzenleme konusunda kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Kadına karşı şiddetin önlenmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla benzeri etkinliklerin sürdürüleceği vurgulandı. Haber Merkezi

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.