""

Jandarma’dan Droen’lu denetim « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 13:44

Jandarma’dan Droen’lu denetim

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uygulama noktalarında gerçekleştirdikleri yol kontrollerinde havadan da “drone” ile takip yaparak suçlulara göz açtırmıyor.

Jandarma’dan Droen’lu denetim
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2017 - 7:00

Suç ve suçlularla mücadelede teknolojik imkanlardan yararlanan jandarma ekiplerinin havadaki gözü drone oldu.
Arama ve takiplerde drone kullanan jandarma ekipleri, ihtiyaç duyulduğunda 500 metre yüksekliğe çıkabilen ve 7 kilometre uzağa gidebilen drone sayesinde kontrol noktalarından kaçmaya çalışanları kolaylıkla tespit ediyor.
Uygulama noktalarını fark ederek araziye kaçan veya aracını park edip bekleyen şüpheliler ile araçların plakaları drone ile tespit edilerek sorgulaması yapılıyor. Şüpheli bir durum belirlendiğinde ise bölgeye devriye ekip gönderiliyor.
Vali Kemal Yurtnaç ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, zaman zaman uygulama noktasındaki çalışmaları denetleyerek, drone uygulaması hakkında personelden bilgi alıyor.
Vali Yurtnaç, drone ile kontrol noktasına gelmeden araçların daha önceden kontrol edildiğini belirterek, “Şüpheli bir durum görüldüğünde ekiplerimiz bu araçları durduruyor. Gerekli tedbirler önceden alınıyor.” dedi.
Amaçlarının halkın güven içerisinde yaşamasını sağlamak olduğunu vurgulayan Vali Yurtnaç, teknolojinin sunduğu nimetleri kullandıklarını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.