""

Jandarmadan tarihi eser operasyonu « Yeniufuk Gazetesi

7 Mayıs 2024 - 14:10

Jandarmadan tarihi eser operasyonu

Yozgat İl Jandarma
Komutanlığı tarafından
Sarıkaya’da düzenlenen operasyonda tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1 şüpheli gözaltına alındı.

Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Son Güncelleme :

26 Nisan 2024 - 18:01

Yozgat İl Jandarma Komutanlığınca Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın Önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında; Sarıkaya İlçesinde düzenlenen operasyonda tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili E.K., isimli şüpheli gözaltına alındı.
Sarıkaya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı Sarıkaya ilçesinde E.K., isimli şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Ekipler, şüpheli şahsın ikametinde ve aracında yaptıkları aramada;
3 adet eski dönemine ait altın bilezik, 2 adet altın obje geçirdi. Tarihi eser niteliğindeki bilezikler ve objeler muhafaza altına alınırken, olayla ilgili gözaltına alınan (E.K.) isimli şüpheli şahıs hakkındaki adli işlemler devam ediyor.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; her türlü kaçakçılıkla mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceği belirtildi. / Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.