""

Kamuoyunda konuşulan isimlere ilaveler geldi « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:18

Kamuoyunda konuşulan isimlere ilaveler geldi

Kamuoyunda konuşulan isimlere ilaveler geldi
Son Güncelleme :

03 Kasım 2018 - 7:00

MHP’nin gündemi belirleme hamleleri devam ediyor… Yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi Ak Parti başta olmak üzere bütün partilerin gözü Milliyetçi Hareket Partisinin stratejilerini takip etmekle süreç devam ediyor…

Parti genel merkezlerini yakın takibe alan yorumcular değerlendirmelerinde “İttifak meselesi tam bitmedi. Önümüzdeki günlerde, gelişmelere göre yeni bir açıklamalar gelebilir. Ve hatta yeniden yerelde de ittifakın olacağı da söylenebilir…

* * * *

Olur mu?
Olabilir…
Siyaset bu…
Şunu da unutmamak gerekiyor; Cumhur İttifakı çatıda devam ediyor.
Orada bir pürüz yok…
Hatta açıklamalar da pekiştiriliyor.
Dolayısıyla listeler tam belli olmadan, Yüksek Seçim Kurulu’na verilmeden her şey olabilir.
Zaten siyaset dediğinizde budur.
İmkanlar sanatıdır.
Son dakikaya kadar mekik diplomasisi yaparsınız; gelişmelere göre bütün stratejilerinizi yeniden şekillendirirsiniz.

* * * *

Elbette bütün bu yazdıklarım muhalefet için de geçerlidir.
CHP ve İYİ Parti bazı yerlerde birlikte hareket edebilir.
Nitekim bu girişimleri ve konuşmaları duyuyoruz.
Tabii bu satranç hamlelerini vatandaş nasıl okuyacak, nasıl yorumlayacak o ayrı bir mesele…
Ama şunu söylemeliyim.
Yerel seçimlerde hangi ittifak olursa olsun; vatandaş sandığa gittiğinde kendine yakın, bildiği, tanıdığı isme, isimlere oy atacaktır.
Belediye seçimlerinin böyle bir özelliği var.

* * * *

Şimdilik Ak Parti’de mevcut belediye başkanlarının durumları netleşmediği için aday adayları parti genel merkezin tepkisini çekmemek için fazlaca ön plana çıkmak istemiyor… Aslında kamuoyunda birçok isim dolaşıyor, ilave isimler siyasi kulislerde konuşuluyor ama adaylar parti genel merkezinin vereceği işareti bekliyor…

MHP’de ise, aday sayısı az gibi görünse de daha öncede yazdığım gibi Belediyecilikte tecrübesi ile Yozgatlıların çok yakından tanıdığı isimlerin tekrar aday olması mümkün görünmektedir.

Seçimlere her ne kadar 5 ay gibi bir süre olsa da, seçim takvimine göre, bürokrasiden aday adayı olmayı düşünenlerin istifası gerçekleşmeden bazı durumları aktarmak isimleri yıpratabilir…

Bu bakımdan bu aynın sonunda ya da Aralık başında birçok konu daha netleşmiş olacaktır. Partiler yola devam edeceği ya da etmeyeceği isimleri de kamuoyuna açıklayacaktır.

 

  • İlçede bayanların ekonomiye katkı sunmalarını sağlayacak şekilde imkanları seferber eden Belediye Başkanı!
  • Şimdiye kadar düzenlediği meslek ve eğitim kursları ile piyasalara sağladığı katkı sayesinde önemli bir desteği söz konusu olan Kurum!
  • İlçe hastanesinde yatan hastaları ziyaret ederek, durumları hakkında yetkililerden bilgi alarak, yardımcı olamaya çalışan Belediye Başkanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.