""

Kanadalı Madencilerden Başkan Şimşek’e Ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:18

Kanadalı Madencilerden Başkan Şimşek’e Ziyaret

Kanada ve ABD’den gelen maden firması yöneticileri, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Kanadalı Madencilerden  Başkan Şimşek’e Ziyaret
Son Güncelleme :

15 Nisan 2017 - 11:14

Kanada ve ABD’den gelen maden firması yöneticileri, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i makamında ziyaret etti.
Sorgun’daki uranyum madeniyle ilgilenen Kanada firmasının Yönetim Kurulu Başkanı CraigParry ve Başkan Yardımcısı Steve Blower ile ABD’li URI firması yöneticisiMattHartmann ve projenin sahibi olan Türk firması ADUR Madencilik’in Genel Müdürü Cevat Er ve Basın-Halkla İlişkiler Müdürü Sabri Duransoy’un yer aldığı heyet Sorgun’daki maden projesiyle yakından ilgilendiklerini ve halkın bu projeye nasıl baktığını öğrenmek istediklerini dile getirdiler.
Ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu ve uranyum madeninin Sorgun için büyük bir şans olduğunu belirten Başkan Şimşek, Sorgun’a bağlı köylerle birlikte 80 bin nüfuslu büyük bir ilçe olduğunu ve en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu, bu projenin istihdama katkı sağlayacağını belirten Başkan Şimşek şunları söyledi: “İşsizliğe bir faydasının olması yanında, kıymetli bir madenin toprak altından çıkarılıp ülke ekonomisine kazandırılması da önemlidir. Uranyum, nükleer santralde yakıt olarak kullanılacak.
Türkiye, çok yakın gelecekte nükleer teknolojiye geçecek. O zaman Sorgun’daki uranyum daha da önem kazanmış olacak. Biz hem belediyemiz hem hükümetimiz olmak üzere başından beri bu madenin üretilmesine dönük projeyi destekledik. Köylülerle şirket arasında yapılan toplantılara en üst düzeyde katıldık, şu anda Adalet Bakanı olan hemşerimiz Sayın Bekir Bozdağ ve milletvekillerimizle birlikte o toplantılarda bulunduk.
Ne yazık ki, dünyadaki uranyum fiyatlarının çok düşmesi nedeniyle projenin geçici olarak askıya alınması bizleri üzdü. Ama bugüne kadar çalışmalar hep karşılıklı anlayış içinde yürütüldü. ADUR Şirketi de bugüne dek yaptığı sondaj çalışmalarında köylülerle herhangi bir sorun yaşamadı.”
Başkan Ahmet Şimşek, bundan sonra da projenin yürütülmesi sırasında Belediye olarak yardım ve desteklerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Başkan Ahmet Şimşek’ın açıklamalarını dikkatle not alan yatırımcı konuklar, görüşmenin yapıcı ve olumlu geçmesinden memnuniyet duyduklarını belirttiler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.