""

Kanat’a ilgi azaldı, kızarmış tavuğa rağbet arttı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:02

Kanat’a ilgi azaldı, kızarmış tavuğa rağbet arttı

Baharın gelmesiyle birlikte kanat fiyatlarının artmasından dolayı vatandaşların kızarmış tavuğa ilgisi arttı.Yozgat’ta Marketlerde kanat fiyatları 14 lira, kızarmış tüm tavuğun fiyatı 8 liradan satışa sunuluyor. Cebini düşünen vatandaşlarda ise tercihini kızarmış tavuktan yana kullanıyor.

Kanat’a ilgi azaldı, kızarmış tavuğa rağbet arttı
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2017 - 7:00

Beyaz et ürünleri üzerine uzun yıllar faaliyetini sürdüren firmanın satış müdürü Ekrem Karaşar, baharla birlikte beyaz et ürünlerine olan ilginin arttığını belirtti. Vatandaşların özellikle kızarmış tavuğu tercih ettiğini söyleyen Karaşar, “Genellikle her yıl bahar aylarında beyaz et fiyatlarında bir hareketlenme söz konusu olur. Kanat ve but fiyatları bir ay öncesine kadar 11-12 lira civarındaydı. Şuan için 14 liradan satılıyor. Zamla birlikte pikniğe giden vatandaşlar önceden 3 kilo kanat alıyorsa şimdi 2 kilo alıyor ve yanına da mutlaka bir adet kızarmış tavuk alıyor. Çünkü kızarmış tüm tavuk 8 lira, yarım tavuk ise 4 lira. Fiyatı cazip olduğu içinde kızarmış tavuk daha fazla tercih ediliyor.”dedi.
Alpaslan Yıldırım isimli vatandaş, beyaz et fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek,” İl dışından misafirlerim geldi bende 3 kilo kanat aldım fiyatların arttığını farkettim. Kışın fiyatlar daha ucuzdu, şuan yüksek, böyle giderse vatandaşlar kanat yerine tüm tavuk alır çünkü dar ve orta gelirli vatandaş mecburen cebini düşünür. Bu yüzden tüm tavuk almak daha hesaplı geliyor.”diye konuştu.
COŞKUN, KIRMIZI ET’TE CEP YAKIYOR
Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşkun’da beyaz et fiyatının bir haftada yüzde 30 oranında zamlandığını belirterek, Kırmızı etteki fiyat artışının da vatandaşın cebini yaktığını vurguladı.
Coşkun, “Beyaz etteki artışın yanı sıra kırmızı ette de bariz şekilde artış var. Bunda en büyük sıkıntıyı da biz lokantacılar yaşıyor. Etteki fiyat artışını mecburen bizde yemeklere yansıtmak zorunda kalıyoruz. Buda ister istemez müşterimize yansıyor. İlimizdeki lokanta üzerine faaliyetini sürdüren işletmeler et yani kebap üzerine çalışıyor şuanki mevcut fiyatlar elbette vatandaşı etkiliyor. Fakat biz işletmeleri daha fazla etkiliyor.”dedi.
GEÇEN HAFTA 13 LİRAYA ALDIĞIM
KANAT BU HAFTA
18 LİRA OLDU
Lokantaya özel olarak geçen hafta 13 liraya aldığı kanat fiyatının bu hafta 18 liradan aldığını kaydeden Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşkun, “Kırmızı ette olduğu gibi beyaz ettede fiyatlar maalesef cep yakıyor. Geçen hafta 13 liraya aldığım kanat bu hafta 18 lira, bunda da en fazla vatandaşımız ve biz lokantacılar etkileniyor. 18 liraya aldığımız bir kilo kanadı müşterimize kaç liradan vermemiz gerekir. Bizde ister istemez bu artışı fiyatlarımıza yansıttığımız zaman belediye ve valilik tarafından bizlere fiyat artışı onaylanmıyor. Bunu il yöneticilerimizin de dikkate almalarını istiyoruz. Çünkü aldığımız malzemelerin fiyatı, işçi, kira ve diğer giderler artarken fiyatlarımızın yerinde sayması bütün işletmeleri sıkıntıya sokar. İlimizde mevcut et balık kurumunun olması bir şans. Fakat oradan alışveriş yapacak işletme sayısı az olduğu için bize pek faydası olmuyor. Oradan uygun fiyata kasaplarda alıyor ama yine vatandaşa et balık kurumunun satış noktasındaki fiyatlardan değil kendi fiyatları üzerinden satması bizlere tüketicilere fazla yansımıyor. Bunlara da dikkat edilmesi gerekir.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.