""

Kapalı Pazar Yeri açılışı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 21:01

Kapalı Pazar Yeri açılışı yapıldı

Yozgat Belediyesi tarafından yaklaşık 3.5 milyon liraya yapılan Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kapalı Pazar Yeri açılışı yapıldı
Son Güncelleme :

24 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’nin açılışına daha önce katılması planlanan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adalet komisyonu görüşmesine katılacağı için programa katılamadı. Açılışa Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekillerinden Abdulkadir Akgül ve Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, Yozgat Pazarcılar ve Sebzeciler Derneği Başkanı Salih Uymaz, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tesisin açılış töreninde konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Yozgat pazarcı sebzeci esnafının çok önemli bir beklentisini yerine getirmiş olduk. Pazarcı esnafımız Yozgat’ın değişik yerlerinde, yazın tozunda, toprağında kışın çamurunda, soğuğunda mesleklerini icra etmeye çalıştılar. Tabi onlar bu yönden sıkıntı çektiler. Yozgat’ımızın insanı da temiz bir ortamda alışveriş yapamamanın sıkıntısın her zaman çekti. Ama çok şükür yıllardır beklenen özlemi birlikte gerçekleştirdik. Bunları küçümseyenler de olabilir, biliyoruz ki hiçbir şeyi beğenmeyenler de var. Bizim elimizden gelen bu kadar inşallah onlar daha güzellerini yapsın. Biz Yozgat adına onları da iftihar ederiz. Önemli olan Yozgat’tır. Yozgat için güzel şeyler yapılmasıdır.” dedi.
Açılışı gerçekleştirilen tesisi yaklaşık 3.5 milyon liraya tamamladıklarını belirten Başkan Arslan, “Tesisin etrafındaki kamulaştırmalarla ve yapılan yol ve kaldırım çalışmalarıyla birlikte işin özeti burası 7.5 milyonluk bir yatırım oldu. Yozgat için de önemli bir yatırımdır. Tabi yapılan güzelliklere de çabucak sahip çıkanlar oluyor. Yukarıda yaptığımız sosyal tesisler içinde birileri gene durumdan vazife çıkardı. Biz burayı para kazanmak için yapmadık. Buradaki insanlar, çocuklarımız, kızlarımız sosyal yaşamın gereğini yapsınlar ve buradan yeterince faydalansınlar diye yaptık. Para kazanmak için yapmadık. Eğer derdimiz rant olsaydı, insan olmasıydı biz burayı çok daha farklı değerlendirdik. Ama bizim Yozgat Belediyesi olarak önceliğimiz halkımızın menfaatidir.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ise Yozgat Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisin açılışı dualar eşliğinde yapıldı. Açılışı gerçekleştirilen tesisi daha sonra katılımcılar gezdi, vatandaşlar ise alış veriş yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.