""

Kar üstünde yarım ton sedir tohumu ekimi yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:39

Kar üstünde yarım ton sedir tohumu ekimi yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Yozgat’ta kar üstünde yarım ton sedir tohumu ekimi gerçekleştirildi.

Kar üstünde yarım ton  sedir tohumu ekimi yapıldı
Son Güncelleme :

04 Ocak 2017 - 7:00

Akmağdeni Orman İşletme Müdürlüğü’nün görev alanına giren Yalıkavak Köyü’nde bulunan ve yaklaşık 95 dekarlık alan daha önceden T.C.D.D. İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne hammadde üretim sahası olarak kullanılıyordu. Sahanın rehabilite edilmesinin ardından orman teşkilatı burada karpelli sedir tohumu ekimi gerçekleştirdi.
YARIM TON TOHUM SERPİLDİ
Akmağdeni Orman İşletme Müdürlüğü’nün ilk kez gerçekleştirdiği kar üstünde sedir tohumu ekiminde yarım ton tohum serpildi. Sedir tohumu ekimine ise işletme müdürlüğünde görevli bütün teknik personel katıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada, Türk ormancıları tarafından geliştirilen “Karpelli Sedir Tohumu Serpilmesi Metodu”nun 2004 yılından itibaren özellikle ulaşılması zor yüksek dağlık kesimlerde helikopterlerle tohumların saçılması suretiyle uygulandığını söyledi.
Eroğlu, “Yozgat Yalıkavak Köyü’de de sedir tohumu ekimi gerçekleştirdik. Daha Önce 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile birlikte 2009 yılında Kayseri’de karpelli sedir tohumu ekimi gerçekleştirmiştik.
Erciyes Dağı’nda toprakla buluşan bu tohumlar şimdi 2 metre boya ulaştı. Yozgat’ta ki bu tohumlar da filizlenerek inşallah ağaca ve ormana dönüşecek” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, karpelli sedir tohumu ekiminin halihazırda Kayseri, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Amasya, Antalya, Denizli, Muğla ve Konya’da da uygulandığını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.