""

Kar ve soğuk hava sanayi esnafının iş yoğunluğunu artırdı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:49

Kar ve soğuk hava sanayi esnafının iş yoğunluğunu artırdı

Yozgat’ta kar yağışı ve soğuk hava sanayi esnafının iş yoğunluğunu artırdı.

Kar ve soğuk hava sanayi  esnafının iş yoğunluğunu artırdı
Son Güncelleme :

05 Aralık 2016 - 7:00

İlde birkaç gündür belirli aralıklarla yağan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle sabah araç sahipleri araçlarını çalıştırmakta güçlük çekince sanayinin yolunu tuttu. Sanayide en fazla iş yoğunluğu ise oto elektrikçiler yaşıyor.
100. Yıl Sanayi Sitesi’nde uzun yıllar oto elektrik üzerine faaliyetini sürdüren İsmail Bekdemir, soğuk hava sebebiyle birkaç gündür iş yoğunluğunun daha da arttığını söyledi. Bekdemir, şunları kaydetti: “Genelde sabahları araçları çalışmayan vatandaşların otomobilleriyle uğraşıyoruz. Çünkü soğuk hava nedeniyle araçların elektrik aksamından, aküden kaynaklı ya da tüplü araçların beyni donduğu için çalışmıyor. Araç sahipleri sabahları çalışmayan araçları itme ya da çekme yöntemi ile çalıştırmaya çalışması da araçlara büyük zararlar verebilir. Bu yüzden az bir parayla giderilecek arıza çekme ya da vurdurma yöntemlerle çalışma yoluna gidildiği takdirde büyük paralara mal olabilir.”
Kışın araçların yaza göre daha fazla masrafı çıkabileceğini söyleyen Bekdemir, Araçların kışlık bakımının mutlaka yapılması konusunda uzmanlar sürekli uyarıyor. Buna rağmen vatandaşlarımız belki ihmal belki de gerek görmediğinden bu bakımı yaptırmıyor. Taki araç çalışmama ya da başka şekilde arıza verdiği zaman sanayinin yolunu tutuyor. Oysa araç bakımları düzenli yapıldığı takdirde arıza gibi bir durum söz konusu olmaz. İhmal edildiği takdirde daha fazla masraf açacak durum yaşanmış olur.
Bizler şuan hava soğuduğu için genelde vatandaşlarımızın çalışmayan araçları ile uğraşıyoruz. Ayrıca kış ayı olduğu için vatandaşımızın kalorifer ısıtma sistemine de bakıyoruz. Yeni aldığımız cihazla zamanla kalorifer peteklerinin içerisinde oluşan ve ısı verdirmesine engel olan sorunu da çözüyoruz ”diye konuştu.
Araçların yağ ve antifrizlerinin mutlaka kontrol ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Bekdemir, “Bazı araçlarda yağ eksiltme durumu çok fazla görülmektedir.
Araç sahiplerinin mutlaka yağ kontrollerini yaptırması gerekir. Yağ lambası işaret verdiği takdirde hemen sağa çekip aracı stop ettirmek lazım. Yoksa motor krank veya yatak sarar dediğimiz hadise gerçekleşmiş olur. Araç sahiplerinin bu konularda daha dikkatli olması gerekir.” uyarısında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.