""

Kar yağdı araç sahipleri lastikçilere koştu « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 15:39

Kar yağdı araç sahipleri lastikçilere koştu

Yozgat’ta önceki akşam yağan mevsimin ilk karının ardından araç sahipleri sabah saatlerinden itibaren oto lastikçilerinin yolunu tuttu. Lastikçiler, araçlarının lastiklerini değiştirmek için gelenlerle doldu.

Kar yağdı araç sahipleri  lastikçilere koştu
Son Güncelleme :

03 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat’ta önceki akşam yağan mevsimin ilk karının ardından araç sahipleri sabah saatlerinden itibaren oto lastikçilerinin yolunu tuttu. Lastikçiler, araçlarının lastiklerini değiştirmek için gelenlerle doldu.
Mevsimin ilk kar yağışı sebebiyle telaşa kapılan araç sahipleri ülke genelinde 1 Aralık itibariyle zorunlu hale getirilen kışlık oto lastiği takma zorunluluğunu beklemeden oto lastikçilerine akın etti.
Yozgat’ta yaklaşık 6 yıldır oto lastik satışı ve tamiratı yapan Erol İşbilen, önceki akşam yapan kar sebebiyle akşamdan itibaren araç sahiplerinin kış lastiğini taktırmak için geldiğini söyledi. İşbilen, “Kar yağışı hafif olmasına rağmen vatandaşlarımız belki don meydana gelir düşüncesinden dolayı akşam saatlerinden itibaren gelerek lastik değiştirme işlemini yaptırmaya başladı. Zaten havanın soğuması ve 1 aralık itibariyle mecburi hale gelen kışlık lastik takma zorunluğu nedeniyle son bir haftadır da işlerimizde yoğunluk yaşıyoruz. Fakat yapan karla birlikte bu yoğunluğumuz iki katına çıktı. ”Yozgat soğuk kış memleketi olarak anılıyor. Kışı çok sert ve çetin geçtiği için araç sahiplerinin mutlaka kışlık lastik taktırmalarını istiyoruz. İşlerimiz yılda iki kez yani bu aylarda ve bahar aylarında yoğunluk kazanıyor. Bizim lastik atölyemiz, oto tamir bakım ve yedek parça bayimizin olduğu 3 katlı binada olması iş yoğunluğumuzu biraz daha artırıyor. Çünkü araçlarını tamire getiren vatandaşlar da bizi tercih ediyor. Allah’a şükür şuan işlerimizden oldukça memnunuz.” dedi. Araç sahiplerini araçlarının kışlık lastiklerini değiştirmesi konusunda uyaran İşbilen, “İlimizde kış sert ve karlı geçiyor. Bu bakımdan yazlık lastiklerin mutlaka değiştirilmesi gerekir. Lastik değiştirme ve rot balans fiyatlarında geçen yıla oranla fazla bir değişiklik olmadı. 4 lastik takma ve değiştirme işlemi 40 TL bu işlemi yaparken ayrıca balansı da ücretsiz yapıyoruz. Rot ayarını ise 35 TL’ye yapıyoruz.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.