""

Kar yağışı çiftçileri sevindirdi « Yeniufuk Gazetesi

11 Mayıs 2024 - 05:50

Kar yağışı çiftçileri sevindirdi

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’ta beklenilen kar yağışı bölge çiftçisinin yüzünü güldürdü.

Kar yağışı çiftçileri sevindirdi
Son Güncelleme :

28 Aralık 2016 - 7:00

Yozgat’ın Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, yaptığı açıklamada mevsim itibariyle beklenilen kar yağışının bölge çiftçisini sevindirdiğini söyledi. Yılmaz, “Çiftçimiz ekim ayında hububatını yani buğdayını tarlasına ekimini yaparak yağışların olmasını bekliyor. Maasefe bugüne kadar beklenilen yağış bir türlü gerçekleşmedi. Bu aylarda yağmur ve kar yağışı olması çiftçilerimiz açısından oldukça sevindirici karşılandı. Şu anda ekili tarım alanları karla kaplandı. İnşallah bundan sonra da bu yağışlar kış boyu devam eder.” dedi.
Yağışların buğday açısından çok faydalı olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bu aylarda Kar yağışı ekili hububat alanları için çok önemlidir. Çünkü ne kadar kar yağarsa yağsın buğday için çok faydalıdır. Kar yağması buğdayda oluşabilecek hastalıkları yok eder ve ürünün üzerini örterek yorgan görevi görür. Soğuk ve dondan etkilenmez. Onların gelişmesini sağlar. Ürünün hasat döneminde daha kaliteli olması, daha verimli olmasına büyük etki eder. Bu bakımdan çiftçimiz bu kar yağışına çok sevindi. Meteorolojiden edindiğimiz bilgiye göre de kar yağışının devam edeceği belirtiliyor. İnşallah bundan sonrada devam eder.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.