""

Kar yağışı etkili oluyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 10:20

Kar yağışı etkili oluyor

Kar yağışı tüm yurtta olduğu gibi Yozgat’ta da etkisini göstermeye başladı.

Kar yağışı etkili oluyor
Son Güncelleme :

28 Aralık 2016 - 7:00

Sabahın ilk ışıklarında iş yerlerini açan esnaf, uzun süredir beklenilen kışın yeni geldiğini dile getirdi.
Tüm yurdu etkisi altına almaya başlayan kar yağışı Yozgat’ta da hayatı olumsuz etkiliyor. İl merkezinde ve merkeze bağlı köylerde okullara bir gün ara verilirken, esnaf da iş yerlerini açmak için biriken karları temizliyor. Soğuk havada yiyecek sıkıntısı çeken sokak hayvanlarını da unutmayan esnaf, şehrin belirli yerlerine yem bırakıyor.
İş yerinin önünde kuşlara her gün yem bıraktığını belirten Emrah Okkalı isimli esnaf, “Kuşları her gün yemliyoruz, hayvanlar aç kalmasın. Bayat ekmekleri köpeklerimiz için koyuyoruz. Bu bizim görevimiz, sadece bizim değil tüm vatandaşların görevi. Vicdan merhamet duygusu bu Allah rızası için hayvanlarımızı besliyoruz” dedi. Nuh Temiz isimli esnaf ise, “Yozgat beklediğimiz kış daha yeni geldi. Beklediğimiz kar yağmıyordu. Durumdan memnunuz keşke daha çok yağsa, yarım metre kar olsa da biz de dükkanımızın önünü her gün temizlesek” şeklinde konuştu.
Diğer yandan ise karayolları ekibi ana yollarda Yozgat Belediyesi ise şehir merkezinde sürücülerin zorluk yaşamaması için kar temizleme çalışması yapıyor. Belediye çalışanları ise kaldırımları temizleyerek vatandaşların ulaşımını kolaylaştırıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.