""

Karaaslan: karlı ve buzlu zeminde elleriniz cepte yürümeyin « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:17

Karaaslan: karlı ve buzlu zeminde elleriniz cepte yürümeyin

Vatandaşların kış mevsiminde kar ve buzlu alanlarda daha dikkatli yürümeleri gerektiğini belirten Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Karaaslan, düşme nedeniyle kırık çıkık vakalarında artış gözlendiğini söyledi.

Karaaslan: karlı ve buzlu  zeminde elleriniz cepte yürümeyin
Son Güncelleme :

21 Aralık 2016 - 7:00

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Karaaslan, “Kış mevsimi ile birlikte soğuyan hava ve bozulan zemin şartları nedeni ile birtakım ortopedik yaralanmalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bozuk zeminde denge kaybı ile oluşan düşmeler sonucu yumuşak doku travmaları, bağ yaralanmaları, ilerleyen ciddiyette ise kırıklarla hasta ve vatandaşlarımız bize başvurmak zorunda kalabiliyor” dedi.
Vatandaşların düşmelere karşı birtakım önleyici önlemleri alması gerektiğini söyleyen Karaaslan, “Özellikle buzlu ve yağışlı zemine uygun ayakkabı tercihinde bulunmaları, kaygan zeminde yürüme esnasında vatandaşlarımızın kaybedilen dengeyi hemen sağlayabilmeleri açısından elleri cepte yürümemelerini vurgulamak istiyorum. Biz gördüğümüz yaralanmalar arasında yumuşak doku yaralanmaları gibi acil servise başvurup tedavi olmalarını gerektiren yaralanmalarla karşılaşıyoruz. Ayrıca çok ciddi cerrahi tedaviye ihtiyaç duyulan el bileği, ayak bileği ve omurga kırıkları ile karşılaşıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızı buzlanmaya karşı uyarmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.