""

Karacabey: 15 Temmuz, Demokrasi tarihimiz açısından milattır « Yeniufuk Gazetesi

17 Nisan 2024 - 02:56

Karacabey: 15 Temmuz, Demokrasi tarihimiz açısından milattır

Yozgat Bozok Ünüversitesi Rekötörü Prof. Dr. Salih Karacabey, 15 Temmuz’un demokrasi tarihi açısından bir milat olduğunu söyledi.

Karacabey: 15 Temmuz, Demokrasi  tarihimiz açısından milattır
Son Güncelleme :

15 Temmuz 2017 - 7:00

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü münasebeti ile Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Paneli” düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, vatan toprağının çok şehit gördüğünü ve her karışında şehit kanının olduğunu belirterek, “Şehitlik bizim inancımızda peygamberlikten sonra bir insanın ulaşabileceği en yüksek mertebedir. 15 Temmuz’da şehit olan 249 kahramanımıza Allah’tan rahmet diliyor, hepsini saygı ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum. Ecdadımız Anadolu’ya girerken Malazgirt’te kefenini giyerek bu topraklara şehit olmayı göze alarak girmiştir. Son şehitlerdeki üzüntümüz, bizden zannettiğimiz hainlerin kalkışmasıyla ortaya çıkan durumdur. Hainlerin ihanetini önlemek için verilen mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimizin her biri kutsal bir mekân elde ettiler. Allah mekânlarını cennet etsin. Bize düşen bunları unutmamak ve unutturmamaktır” dedi.
Hainlerin, her dönemde farklı kılıklara ve farklı kisvelere bürünerek bu ülkeye ve bu millete ihanet etmekte olduğunu belirten Rektör Karacabey, “Son hareket biraz da milletin hissetmeyeceği şekilde dini inançları kullanarak ortaya konulan bir ihanettir. Din konusundaki küçücük ayrılıklar ve sapmalar; üzerinde hassasiyetle durulması gereken, çok dikkat edilmesi gereken hususlardır. Din konusundaki küçük sapmalar büyük tehlikelerin habercileridir. Yaşadıklarımızdan bir ders çıkararak eğitimdeki ihmalimiz sebebiyle kendi evlatlarımızı kaybetmemek durumundayız. Bilhassa sağlam ve köklü bir milli eğitim ve din eğitimi-öğretimi politikasının bundan sonra devlet politikası haline getirilerek hiç olmazsa bundan sonra kendi evlatlarımızı kaybetmeme gayreti içerisinde olmamız, bu yaşananlardan ders çıkarttığımızın göstergesi olacaktır” diye konuştu.
15 TEMMUZ BİZİM DEMOKRASİ
TARİHİMİZ
AÇISINDAN BİR
MİLATTIR
Vali Kemal Yurtnaç ise, vilayet ve tüm birimleri olarak “Milli Birlik ve Demokrasi Günü” adı altında haftayı çeşitli faaliyetlerle geçirdiklerini söyledi.
Vali Yurtnaç, “Görüyorum ki göl maya tutmuş. Biz kurumlar olarak çeşitli toplantılar tertip ederek toplanırız. Ama gönüllü olarak milletin böyle büyük bir salonu doldurduğu programlar parmakla sayılacak kadar azdır. Ben özellikle sizleri, Yozgatlıları hem 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğunuz birlik ve beraberlik adına hem de o birlik ve beraberliğin hala devam ettiriyor olmanızdan dolayı tebrik ediyorum.15 Temmuz gecesi 249 şehidimiz, 2 bin 200 gazimiz oldu. Milletimiz yaralandı. Devlet kademeleri parçalandı. Devletteki kurumsal kültür ve kurumsal hafızayı ortadan kaldırdılar. Bu kötü niyetli insanları gördük ki bunlar dış güçlerin eline geçmişler içleri de temiz değilmiş. İşte bunlar vesilesiyle biz milli birlik ve beraberliğimizi elde ettik. Bu çok önemli bir kazanımdır. En önemli şey de sağcısıyla, solcusuyla, liberaliyle, dindarıyla, alevlisiyle, sünnisiyle, Kürdüyle, Türk’ü ile toplumun her kesimiyle bu ülkeye, seçilmiş iktidara, seçilmiş cumhurbaşkanına meclise bu halk sahip çıktı.15 Temmuz’un olumsuzlukları arasında bizlere açtığı olumlu pencere işte budur” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.