""

KARADENİZ GEZİSİ ARDINDAN… « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 10:10

KARADENİZ GEZİSİ ARDINDAN…

KARADENİZ GEZİSİ ARDINDAN…
Son Güncelleme :

11 Nisan 2017 - 7:00

Türkiye’nin 7 bölgesinde görev yapan Yerel Medya temsilcilerini davet eden Rize Gençlik Spor Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği ile Karadeniz Gazeteciler Federasyonu davetine Yozgat Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak icabet ettik.

7,8,9 Nisan tarihleri arasında 3 gün devam süren Kültür gezisine bir gün önce yola çıkarak, ilk durağımız Samsun oldu. Amasya Öz Orman İş Sendikası Başkanı hemşerimiz Ramazan Şahin’in Samsun’da misafiri olduk. Sabah kahvaltısını Meşe tesislerinde yaptıktan sonra Rize’ye ulaşmak için uzun bir yolculuğa koyulduk.

Cemiyet Başkanı Osman Hakan Kiracı, Erdoğan Budak, Ferhat Özer ile birlikte öğleden sonra Rize’ye ulaştık. Rize’nin bilindiği üzere en önemli özelliği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olmasıdır. Çay’ın ve horonun merkezi olarak da bilinir.

Dolayısıyla organizasyon ekibi tarafından yapılan yönlendirmelerle Pazar günü saat 15.00’de sona eren Kültür Gezisini dilimin döndüğünce ve aklımda kaldığı şekliyle anlatmaya çalışacağım.

Organizasyonun ilk gününde önce Rize mutfağının en özel lezzetlerini tadarak etkinliğe başladık. Rize Kalesi, Rize Botanik Ziraat Çay Bahçesini ziyaret ettik. Rize’de çayın renginin ve tadının bir başka olduğunu hissettik. Gün boyu şehirde dolaştıktan sonra akşam Rize Öğretmen Evinde düzenlenen Yerel Medya Resepsiyonuna katıldık. Yemekli resepsiyonda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, Jandarma Alay Komutanı Albay Semih Coşkun, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Feridun Fazlı Özsoy, Gazeteciler Bölge Federasyon Başkanları ile Gazeteciler Dernek başkanları katıldı.

Organizasyonun ikinci gününde Çamlıhemşin’de Fırtına Vadisini gezdik. Buradaki ziyaretimizde Çamlıhemşin Kaymakamı hemşerimiz Okan Daştan ile tanışma fırsatı bulduk.

Önce Şenyuva tarihi kemer köprüsünü ziyaretin ardından Zil Kale’den muhteşem manzaranın keyfini çıkarttık.

Türkiye’nin en uzun şelaleleri arasında gösterilen Bulut Şelale dönüşü Ayder Yaylası bizleri yağmur ve dolu eşliğinde karşıladı.

Merkeze dönüşte Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Doğal Yaşam Müzesi’ne uğradık. Son gün ilk ziyaret rotası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ve ana ocağı Güneysu’ydu. İlçe merkezinde bulunan Güneysu Vakfında bir süre misafir olduktan sonra içilen sabah çayı ardından bakır işlemeciliği üzerine binlerce ürün üreten ve satışını yapan Güneysu Halk Eğitim Müdürlüğündeki çalışmaları yerinde gördük.

İkizdere vadisindeki Şimşirli Köyündeki şifalı sudan içtik. Ardından Ridos Termal Otel’de Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın katıldığı öğle yemeğinin ardından çekilen hatıra fotoğrafları sonrası ev sahipleri ile vedalaşarak Rize’den ayrıldık. Geride kalan bütün dostlara Yozgat’tan selam olsun.

  • Referandum çalışmalarında başarı oranının yüksek çıkması için fedakar bir şekilde İl İl gezen Yozgat Milletvekili!
  • KOAH hastalarının şifa bulması için ekibiyle birlikte çok çalışan, hastalarla yakından ilgilenen Doktor!
  • Fen Edebiyat Fakültesinin ilk yıllarında çalışmasıyla fedakarlık gösteren merhum hoca için mevlit okunmasına vesile olan Dekan Vekili!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.