""

Karslıoğlu: Belediye aşevimizden aylık 91 bin ekmek veriyoruz « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 11:48

Karslıoğlu: Belediye aşevimizden aylık 91 bin ekmek veriyoruz

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, belediye bünyesindeki aşevinden aylık 91 bin kişiye ekmek verdiklerini söyledi.

Karslıoğlu: Belediye aşevimizden  aylık 91 bin ekmek veriyoruz
Son Güncelleme :

03 Kasım 2016 - 7:00

Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, yaptığı açıklamada belediyenin sosyal anlamdaki çalışmalarına değindi.
Karslıoğlu, şunları kaydetti: “2014 yılından itibaren belediyeciliğin sosyal hizmetler alanında çeşitli çalışmalar yaptık. Halkımızın yardım konusunda ihtiyaçları nelerdir araştırması yaptık. Sadece yemek ve ekmek yardımı yapılıyordu. Evde temizlik hoş geldin bebek ve kuru gıda. 2016 yılı Ekim ayı sonuna kadar yerli olan halkımıza 330 bine yakın ekmek, yabancılara ise 550 bin ekmek dağıttık. 3 bin 500 kişiye günlük ekmek veriyoruz. Ekmeği kişi başına verirken, bir ayda 91 bin ekmek dağıtıyoruz.“dedi.
İSRAFIN ÖNÜNE
GEÇMEK İÇİN FİŞ
UYGULAMASINA GEÇTİK
İsrafın önüne geçmek için fiş sistemine geçtiklerini anlatan Karslıoğlu, “Bu kapsamda yıllık 1 milyon ekmek dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yemek yardımı yapıyorduk. Ön bir araştırma yaptık. Kuru gıda istediler. Yemeği kendimiz yapalım dediler. 50 aileye aylık olarak sıcak yemeklerini teslim ediyoruz. Yaşlı olanlar yemek yapamayacak olanlara yemek veriyoruz. 130 kişi günlük yemek veriyoruz. Daha öncesinden 350 aileye veriliyordu. Yemek yapabilecek olanlara kuru gıda yardımı yapıyoruz. Bin 33 paket gıda yardımı yaptık 10 aylık süre içinde. Bazılarına üç ayda bir ayda bir kuru gıda verdiğimiz aile var. 3 bin kişiye kuru gıda yardımı yapmışız. Bunun içi de A, B, C paketleri var. Bunlar nüfusun kalabalığına göre değişen yardım paketleri. 2016 içinde kırtasiye yardımları oldu. 185 aileye kırtasiye yardımı yaptık. Okul çantasından defter kalem silgiye varan kırtasiye ve araç gereç yardımı yaptık. Öğrenci sayısı olarak 274 öğrenciye yardım yapıldı. Evde temizlik hizmeti yapıyoruz. Önceden kurmuş olduğumuz ekiple yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kişilerin evde temizlik hizmetlerini yapıyoruz. 225 ailenin ev temizliği yapıldı. Sistem oluşturuluyor. Hoşgeldin bebek yardım paketi. Doğum evinde doğum yapanların maddi durumunun zayıf olduğunu öğrendik. Mağdur edilmemesi adına çanta hazırladık. Bebek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla en kalitelisinden yardım paketi hazırladık. Şu ana kadar 28 bebeğe verdik. Doğum hastanesi ile ortaklaşa yapıyoruz. Bize bilgi veriyorlar. Bebek hastaneden çıkarken bu çantalar ile yardımda bulunuluyor. Odun ve kömür yardımlarımızda devam ediyor. Zaman zaman bize müracaatlar oluyor zor durumda olan vatandaşların evlerini ziyaret ederek yardımda bulunuyoruz. Bu kapsamda 5 ton kömür dağıtımı yaptık.” ifadelerini kullandı.
Sosyal yardımlaşma olarak vatandaşın mağduriyetini giderme amacında olduklarını kaydeden Karslıoğlu, “Yozgat belediyesinin vermiş olduğu hayırdır, sadakadır. Fakir ve muhtaç olan insanlara yardım etmek zorundayız. Onları verirken de hakkaniyet yapmak zorundayız. Bizim amacımız parası olmayan durumu kötü olan insanlara yardım etmek, yardım yaparken gördük ki yardım israfı olmaya başlıyor. Bunun içinde toplantı yaptık. Koordineli bir şekilde yardım yapmaya çalışıyoruz. Dengeli yardım yapılmış olsa yardım israfı olmayacak. Temel ilkemiz sosyal yardımlar yapılırken kabil olmayacağız, habil olacağız. En iyisini en güzelini vermeye çalışıyoruz. Biz o yardımı yaparken çoluğuma çocuğuma ne veriyorsam ne yediriyorsam bu insanlara da aynısını vereceğiz. Günlük 4 bin kişi bu hizmetlerden faydalanmış oluyor. Yüzde beşlik bir orana ulaşmış oluyoruz.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.