""

Karslıoğlu: Engelli çocuklarımıza engelsiz yaşam alanları oluşturacağız « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:43

Karslıoğlu: Engelli çocuklarımıza engelsiz yaşam alanları oluşturacağız

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, valilik, belediye, kadın girişimciler kurulu ve TSO yetkilileri ile birlikte ortak bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek amaçlarının engelli çocuklara engelsiz bir yaşam alanı oluşturmak olduğunu söyledi.

Karslıoğlu: Engelli çocuklarımıza  engelsiz yaşam alanları oluşturacağız
Son Güncelleme :

13 Aralık 2016 - 7:00

Engelli çocukların engelsiz yaşam alanına daha rahat geçebilmelerini sağlamak amacıyla Yozgat Valiliği, Belediye, Kadın Girişimciler Derneği ve Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim İlkokulunda Dünya Engelliler günü kutlanılarak çocuklara hediyeler verildi. Kutlama programına Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, TSO yetkilileri Kadın Girişimciler Dernek Kurul Başkanı Hatice Sarı Öcal, okul yönetimi ve öğrenciler katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu yaptığı açıklamada engelli bireylerin sosyal anlamda yaşamlarını kolaylaştırma adına çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Karslıoğlu, “Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Kadın Girişimciler Derneği ve Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Kanuni Sultan Süleyman Okulunda bulunan engelli çocuklarımızın engelsiz yaşam alanına daha rahat geçebilmelerini sağlamak amacıyla Dünya Engelliler Günü kutlamasını yapmış bulunmaktayız. Burada ki çocuklarımıza Sanayi Ticaret Odası tarafından çocuklarımıza verilen hediye töreninde bulunuyoruz. Bu çocuklarımızın hayata daha iyi hazırlanabilmeleri için gerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerek Valiliğimiz gerekse belediye olarak kendilerine maddi ve manevi olarak destek sağlamış bulunuyoruz. Tüm dünyadaki engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam alanlarının oluşması için çaba sarf ediyoruz” dedi.
Kadın Girişimciler Dernek Kurul Başkanı Hatice Sarı Öcal’da önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Bugün aslında engelliler günü için kafamızda ki engelleri kaldırma adına çok dolu bir program düşünmüştük. Maalesef ülkemizin yaşadığı zor durum Cumartesi günü gerçekleşen hain saldırı sonrası şehitlerimizin olmasından dolayı programımızı kısa kesmek zorunda kaldık. Engelli öğrencilerimize biraz daha neşe katmak, hayal dünyalarını daha da genişletmek için bir şeyler yapmak gerekiyordu. Elimizden gelen ancak bu kadar. İnşallah bu tür projelerimiz daha da devam edecek” diye konuştu. Açıklamaların ardından öğrencilere hediyeleri verildi. Ardından yine engelli öğrenciler tarafından hazırlanarak okul girişine konulan resim ve elişi sergisi gezildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.