""

Karslıoğlu: tarihi çarşı model alınacak « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 03:27

Karslıoğlu: tarihi çarşı model alınacak

Yozgat Belediyesi, Tarihi Çapanoğlu Büyük Camii çevresinde yapmayı planladığı restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi tol çarşıya Osmanlı modeli olarak Edirne çarşısını alacak.

Karslıoğlu: tarihi çarşı model alınacak
Son Güncelleme :

28 Ocak 2017 - 7:00

İhale çalışmalarında sona gelen Belediye Yozgat’ın tarihi değerlerine yeniden yaşam kazandırmak için esnaflarında düşüncelerini almayı ihmal etmedi. Belediye, tol çarşı, meydan yeri ve lise caddesi esnaflarında oluşan 40 kişi kültür gezileri kapsamında Edirne’ye götürdü. Esnaflar, Edirne’de bulunan tarihi Osmanlı kapalı çarşısını yerinde görme fırsatı buldu. Üç gün sürecek olan kültür gezisinde esnaflar, Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerini geziyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, gezi ile Yozgat’taki esnafların, Edirne’deki esnaf ve kapalı pazar hakkında fikir sahibi olmalarını amaçladıklarını söyledi.
Karslıoğlu, kendilerinin de tol çarşı ile ilgili olarak bir kapalı pazar çalışması olduğunu hatırlattı. Edirne’nin tarih çarşı bakımından büyük bir üne sahip olduğunu dile getiren Talip Karslıoğlu, “Edirne Çarşısı ile ilgili izlenimler projeye dönüştürülebilir ve bu sayede Tol Çarşımızda da uygulanabilir. Ayrıca gezi sayesinde ilimiz esnafının güzel bir kaynaşma sağlamasının yanında Edirneli esnaflarla da tanışma ve kaynaşmasına vesile oldu. Esnaflarımız açısından güzel farklı bir gezi olduğu kanısındayım” dedi.
Talip Karslıoğlu, Edirne’deki tarihi çarşının model alınacağını dile getirdi. Karslıoğlu, Pazar gününe kadar çarşılar başta olmak üzere tarihi mekanlarda inceleme yapacaklarını ifade etti. Karslıoğlu, “Amacımız Yozgat’taki tarihi mekanları canlandırmak. Tol Çarşı ve Büyük Cami çevresinde yeni bir düzenleme yapacağız. Bu alanların daha kullanışlı ve tarihine yakışır hale getirmek arzusundayız. Belediye olarak çalışmalarımızı başlattık.
Buralarda ticari faaliyet yapacak esnaflarımızın da görsellik ve çarşı anlayışını benimsemelerini istiyoruz. Hazırlamış olduğumuz program ile Edirne’deki çarşı, görsellik, tarih, kültür ve sosyallik anlayışlarını inceledik” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.