""

Kasnaklar Yeniden Kullanılacak « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 22:51

Kasnaklar Yeniden Kullanılacak

Tarımda girdi maliyetlerinin artmasıyla geçmiş yıllarda hububatların temizlenmesinde kullanılan kasnaklar yeniden vatandaşların hayatının bir parçası oluyor.

Kasnaklar Yeniden Kullanılacak
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2022 - 14:55

Tarımda girdi maliyetlerinin artmasıyla geçmiş yıllarda hububatların temizlenmesinde kullanılan kasnaklar yeniden vatandaşların hayatının bir parçası oluyor.

Adana’da babadan devraldığı kasnakçılık mesleğini 60 yıldır sürdüren Hüseyin Polat, çeşitli boylarda yaptığı kasnakları Yozgat’ta aynı işi yapan esnaflara satmak için getirdiğini söyledi.

Tarımsal ürünlerin insanların yaşamları üzerinde önemleri ve etkileri büyük olduğunu belirten kasnak ustası Polat, Tarımsal ürünlerin nicelik ve nitelik açısından en üst düzeye ulaştırılmaları ile ilgili çalışmalar, insanların en önemli çalışmalarından birisi olmuştur dedi.

Bu çalışmalar içerisinde; üretilen ürünlerin içerisinden iyi nitelikli olanların seçilmesi, yabancı maddelerin ayıklanması ve ürünün amacına uygun olarak gruplandırılması önemli yer tutmaktadır. Kasnaklar kullanılarak, elde edilen tarımsal ürünleri, elde edildikleri şekilde ayrıştırmakta kullanılan kasnaklara ilginin arttığını söyledi.

Polat, “Tarımda girdi maliyetleri, malzemelerin fiyatlarının artmasından dolayı kasnak kullanımı ürünlerin kullanım amaçlarına uygun olarak içlerindeki yabancı maddelerden ayrılması ve değişik fiziksel özelliklerine göre sınıflandırılması için kullanılmaktadır” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.