""

Kayıp eşyalar sahiplerini bekliyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:25

Kayıp eşyalar sahiplerini bekliyor

Yozgat Belediyesi Kayıp İlan Bürosu’nda biriken, kayıp ve unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor.

Kayıp eşyalar sahiplerini bekliyor
Son Güncelleme :

13 Haziran 2017 - 7:00

Yozgat’ta vatandaşlar tarafından bulunan kayıp eşyalar, belediyeye ait Kayıp İlan Bürosu’na getiriliyor. Görevliler ise hoparlörden anons yaparak kayıp eşyaların sahiplerine ulaşmaya çalışıyor. Kayıp İlan Bürosu’na en çok nüfus cüzdanı, ehliyet, ev ve araba anahtarı, cüzdan, kredi kartı, çanta ve para gibi unutulan eşyalar geliyor. Kayıp ve unutulan eşyalar, sahiplerine ulaştırılmak için görevlilerce muhafaza altına alınıyor. Duyarlı vatandaşların kayıp ilan bürosuna teslim ettiği eşyalar, teslim alma tutanağı ile kayıt altına alınıyor. Sahiplerine ulaştırılan eşyalar tutanak ile kendilerine teslim ediliyor. Sahiplerine ulaştırılamayan ve üzerinden 6 ay ile 1 yıl geçen eşyalar ise yetkililer tarafından imha ediliyor. Sahiplerine ulaştırılamayan nüfus cüzdanları Nüfus Müdürlüğüne, ehliyet ve ruhsatlar Trafik Ruhsat Müdürlüğüne, banka kartları ise ilgili bankalara gerekli bilgiler verilip şahıslara ait evraklar iptal ettiriliyor ve yetkililer tarafından imha ediliyor.
Kayıp eşyaları anons yaparak duyurduklarını söyleyen büro yetkilisi, “En çok, nüfus cüzdanı, banka kartı ve cüzdan bize geliyor. Anons yapıldıktan sonra vatandaşlar gelip eşyalarını buradan alabiliyorlar. Biz de halkımıza bu şekilde yardımcı oluyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.