""

Kazankaya’da ateşli silah ve patlayıcı madde kullanımı yasaklandı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:30

Kazankaya’da ateşli silah ve patlayıcı madde kullanımı yasaklandı

Aydıncık İlçesine bağlı Kazankaya köyünde Kazankaya Vadisinide kapsayan alanda ateşli silah ve patlayıcı madde kullanımının yasaklandığı belirtildi.

Kazankaya’da  ateşli silah ve patlayıcı  madde kullanımı yasaklandı
Son Güncelleme :

10 Ağustos 2017 - 7:00

Aydıncık Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “ İlçemiz Kazankaya Köyünden başlayarak yaklaşık 10 Kilometre uzunluğu olan Kazankaya vadisi, sahip olduğu özellikleriyle, vadi içerisinde bulunan endemik bitki ve hayvan türlerinin ekolojik düzenini sağlama ve bölgenin turizme kazandırılması amacıyla projeler planlanmaktadır. Doğal dengenin zirai ilaçlama ile bozulmadan sağlanması, tabiattaki zararlı haşerelerle mücadelede tabii yöntemler kullanarak doğadaki yaban hayvanları ile yapılan mücadelenin daha etkin olduğu kanıtlanmıştır. Kene ısırması sonucu ölümcül riski bulunan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi olarak da bilinen hastalığın sebebi olan kene ve diğer böceklerle mücadele için doğal silah olarak görülen keklik ve benzeri canlıların popülasyonunu artırmak ve doğal dengeyi korumak adına ayrıca kanyon içerisinde haberleşme araçlarının kullanılamaması, vadi arasının dar oluşu sarp ve dik kayaların ulaşımı engellemesi, olabilecek kazalarda sağlık ekibinin bölgeye intikaline imkan sağlamadığı, bölgede turizm amaçlı gezi yapan insanlara da zarar gelebileceği gibi sebeplerden dolayı 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 27-31-32 maddelerinin ilgili bentleri hükümlerince kamu düzeni ve güvenliği, kişilerin can ve mal güvenliği adına Kazankaya Kanyonu ve çevresinde ateşli silah ve patlayıcı maddelerin kullanılması yasaklanmıştır. Bu yasağa uymayanlar 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 66.maddesi gereği mahallî mülkî amir tarafından Kabahatler Kanununun 32.’ nci maddesi hükmü uyarınca cezalandırılır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.