""

Kenan Yılmaz, kabri başında dualarla anıldı « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 14:07

Kenan Yılmaz, kabri başında dualarla anıldı

Yozgatspor’un efsanevi Kulüp Başkanı olarak hafızalara kazınan ve 15 Ağustos 2013 yılında hayatını kaybeden merhum Yusuf Kenan Yılmaz, vuslatının 5. yıldönümünde, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti ve sevenleri tarafından Sarıtopraklık’taki kabri başında dualarla anıldı.

Kenan Yılmaz, kabri başında dualarla anıldı
Son Güncelleme :

16 Ağustos 2018 - 7:00

Yozgatspor’un efsanevi Kulüp Başkanı olarak hafızalara kazınan ve 15 Ağustos 2013 yılında hayatını kaybeden merhum Yusuf Kenan Yılmaz, vuslatının 5. yıldönümünde, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti ve sevenleri tarafından Sarıtopraklık’taki kabri başında dualarla anıldı.
Yimpaş Yozgatspor eski Kulüp Başkanı, Hakimiyet ve Yozgat Haber Gazetesi ortaklarından olan merhum Yusuf Kenan Yılmaz, ebediyete intikalinin 5.yılında sevenleri tarafından kabri başında dualarla anıldı.
Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, merhum Yılmaz’ın farklı ve örnek bir kişiliğe sahip belirterek, özellikle Yozgatspora karşı ayrı bir sevgisinin olduğunu söyledi.
Kiracı, “Kenan Yılmaz, abartısız benzerine az rastlanır farklı bir Yozgat markası, hastalığında bile hiperaktif bir karekter ve hayatın bütün renklerini üzerinde ve beyninde taşıyan rengarenk bir kişilikti. Herşeyden önce fanatik boyutunda bir ‘Yozgat’ sevdalısıydı. Genç yaşta gittiği Almanya’da 80’li yılların başında benim tavsiyem üzerine Yozgatlı gurbetçilere yönelik ilk yerel gazeteyi o çıkarmıştı. Yozgat Haber gazetesinin ardından yerel gazetecilik işini büyütmüş ve yine Federal Almanyada Nürnberg ve Bayern Haber bölgesel gazetelerini yayınlamıştı. Türkiye’de ise ilk kez bir Almanca dergiyi yani Turkish Alamange dergisini İstanbul’da yayınladı. Almanya’da ve Türkiye dönüşünde Yeşilçam’da Türk filmlerini çeviren ilk Yozgatlı o olmuştu. Bundan 7 yıl öncede kentimizde renkli bölge gazetesi yayınlama arzusuyla Yozgat’a ilk web ofset tesisini o kurmuştu. Yozgat il özel idaresinin inşaatını tamamladığı Galata Çamlık otelinin işletmeciliğine 90’lı yıllarda Yimpaş dışında kimselerin talip olmadığı dönemde Yurt dışından gelerek ihaleye katılmış ve en sonunda Galata Çamlık otelini işletme hayalini gerçeğe dönüştürmeyi başarmıştı. Otel işletmeciliğinin ardından Yozgat Belediyespor kulüp başkanlığını da üstlendi. Öylesine fedakarca yöneticilik yapmıştı ki, Belediyesporun başarısı için bir servet harcamıştı.
“YOZGATSPORU ŞAMPİYON YAPMAZSAM GÖZLERİM AÇIK GİDER”
“Yozgatsporu şampiyon yapmazsam gözlerim açık gider” diyecek kadar da bir Yozgatspor delisiydi..
Ve ne hazindir ki, bu dünyadan gözleri açık ayrıldı. Kenan Yılmaz, Ocaktan yetişme samimi, gözüpek bir ülkücü ve bir Mustafa Kemal hayranıydı. Zor günlerinde yanında olan dostlarını güzel günlerinde de hiç unutmadığı gibi saygıda da kusur etmezdi. Vefa, Kadir, kıymet, insanlık bilen hatalarını da dile getirmekten çekinmeyen çok açık sözlü adam gibi adamdı. Oruç tuttuklarıyla bayram etmesini bilirdi.”diye merhum Yılmaz’ı anlattı.
Merhum Yılmaz’ı kabri başında YGC Başkanı Kiracı, Hakimiyet Gazetesi ve Yozgat Haber Gazetesi ortağı Sedat Sefa Yılmaz, Yeniufuk Gazetesi sahibi Bekir Çaylak, Amatör Spor Kulüpleri İl Temsilcisi Mehmet Karakoç, Cadde Taraftarlar Derneği eski Başkanı Bahadır Şahin ve sevenleri katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.