""

Kent Meydanı Otopark Sorununu Çözdü Mü? « Yeniufuk Gazetesi

8 Eylül 2024 - 02:59

Kent Meydanı Otopark Sorununu Çözdü Mü?

Kent Meydanı Otopark Sorununu Çözdü Mü?
Son Güncelleme :

27 Haziran 2024 - 18:32

Şimdiye kadar emsallerini sıkça gördüğümüz geçici çözümler doğru ve kalıcı adımların atılmasını maalesef hep geciktirmiştir. Bu sebeple de Yozgat’ın önemli sorunlarından birisi olan otopark meselesine yıllardır kalıcı bir çözüm bulunamadığı için bugün de geçici olarak Cumhuriyet meydanı açık otopark olarak kullanıma açıldı.
Şehir adına ortaya çirkin bir görüntü çıkmış olsa da bu uygulamanın yaz döneminde şehre dışarıdan gelen vatandaşların bu konuda sıkıntılarını bir nebzede olsa giderdiğini söylemek isterim.
Önce hafta sonları başlayan uygulama belli ki herkesi memnun etmiş olacak ki, haftanın her günü açık otopark olarak kullanılmaya başlandı.
Bu konuda geçenlerde Belediye başkanı Kazım Arslan’ın bir açıklaması oldu. Başta esnaflar olmak üzere halktan gelen talepler üzerine cumhuriyet meydanını ücretli olmak üzere otopark olarak kullanıma açtıklarını söyledi.
Şimdi Cumhuriyet meydanının otopark olarak kullanıma açılması kimileri için iyi kimileri içinde kötü. Bu konu tartışmaya açık bir durum ama şehrin geleceğini düşünmek, buna göre kalıcı planlar yapmak için daha mantıklı fikirlere ihtiyaç vardır.
Halihazırda şehir merkezinde birkaç lokal otoparkın yanında henüz biri kullanılan diğeri hizmete girmemiş iki tane de kapalı otopark çalışır durumda.
Ancak şehir merkezindeki yapılaşmalar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bir düzene konmadan aynı yönde devam ederse aradan kaç yıl geçerse geçsin yıllar sonra da aynı sorunu konuşmaya devam ederiz.
Bugün eldeki imkan Cumhuriyet meydanı olduğu için geçici şekilde otopark olarak kullanıma açıldı. Yarın böyle bir imkan olmadığını ve araç sayısının da bugün olduğu gibi gün geçtikçe artmaya devam ettiğini düşünecek olursak o zaman geçici bir çözüm bulmakta mümkün olmayacaktır.
Demem o ki, geçmiş yıllarda yapılmayan ya da düşünülmeyen böylesine konulara bugün nasıl ki bir çözüm bulunamıyorsa, bugün de günümüz problemlerine kalıcı bir çözüm bulunmazsa Yozgat 10 yıl sonra dördüncü evreye ulaşmış kanserli bir hasta gibi palyatif servisinde ölümü bekleyen hastadan farkı kalmayacaktır.
Bu kadar laftan sonra çözüm nedir diye soranlara buradan anlatmak yerine özelde oturup konuşmak daha doğru geliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.