""

Keven: 23 Nisan kutlu olsun! « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 03:36

Keven: 23 Nisan kutlu olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Keven: 23 Nisan kutlu olsun!
Son Güncelleme :

22 Nisan 2021 - 11:54

Keven, kutlama mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları, Anadolu halkını örgütleme mücadelesinin kongreler sürecinin ardından Ankara’ya gelerek “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” şiarıyla 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtılar.
Milletin iradesini hakîm kılan ve üzerinde hiç bir irade kabul etmeyen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının üzerinden 101 yıl geçti. 101 yılda savaşlar, darbeler ve darbe girişimleri yaşayan Gazi Meclis milletin meclisi olmaya devam edecektir. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması yönünde verdiğimiz mücadele devam edecektir. Yüce Meclis’i değersizleştirmeye ve etkisiz hale getirmeye çalışanlar ise milletimizin nezdinde hüsrana uğrayacaktır.
Milletin egemenliğini sonra ki kuşaklara, çocuklarımıza, gençlerimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve Gazi Meclis’imizin saygı değer üyelerini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.