""

Keven: 31 Mart seçimi sıradan bir belediye başkanlığı seçimi değil « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:09

Keven: 31 Mart seçimi sıradan bir belediye başkanlığı seçimi değil

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin sıradan bir belediye başkanlığı seçimi olmadığını belirterek, “Bu seçim bu ülkenin yön tayin etme seçimi. Halk 31 Mart’a kadar geçen sürede başkanlık sisteminden memnunsa bu sisteme oy verecek. Bu sistemden memnun olmayan herkesten oy isteyeceğiz.”dedi.

Keven: 31 Mart seçimi sıradan  bir belediye başkanlığı seçimi değil
Son Güncelleme :

20 Ekim 2018 - 7:00

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin sıradan bir belediye başkanlığı seçimi olmadığını belirterek, “Bu seçim bu ülkenin yön tayin etme seçimi. Halk 31 Mart’a kadar geçen sürede başkanlık sisteminden memnunsa bu sisteme oy verecek. Bu sistemden memnun olmayan herkesten oy isteyeceğiz.”dedi.
CHP Yozgat İl Başkanlığı, 31 Mart 2019 yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili parti binasında durum değerlendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıya, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Milletvekili Ali Keven, İzmir Milletvekili Atila Sertel, Parti Meclisi Üyesi Yaşar Seyman, Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar ve partililer katıldı.
CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili bir durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, aday tespit çalışması ve bir istişare içerisinde olduklarını söyledi.
Yaşar, “Önümüzde ki yerel seçimlerin ülkemiz ve ilimiz için çok hassasiyet taşıdığını, önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu seçimlerde Türkiye Ak Parti iktidarına, tek adam rejimine dur demezse ya da kontrol mekanizması olan el frenini çekmezse Türkiye bir uçuruma yuvarlanabilir. Seçimler öncesi dilimiz döndüğünce anlattık. Vatandaşımızın iradesine saygılıyız. Ancak Türkiye’nin başına bela olan, ne olduğu belli olmayan Başkanlık Sistemini ülkenin başına getirdi. Bu yerel seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Çıktığımız bu yolda Milletvekili çıkardığımız gibi Belediye Başkanları da çıkaracağımız düşünüyorum.”dedi.
BELEDİYECİLİĞİN ANASI DA BABASI DA CHP’DİR
CHP Parti Meclisi Üyesi Yaşar Seyman’da Yerel seçimlerin öneminden bahsetti. Seyman, “Bu seçim bizim için çok kıymetli. Herkes takdir eder ki CHP yerel yönetimlerde, yerel politikalarda sosyal demokratlar dünyanın örneğidir. Belediyeciliğin anası da babası da CHP’dir. Türkiye’ye efsane Belediye Başkanları kazandırmış bir partidir CHP. Şimdi ki sloganımız ‘Derman Belediyecilik’. Yani halkın her türlü derdine koşan, halkın yanında olan, şehrin kimliğini değiştiren, şehrin emeğini değerlendiren anlamında.
Yerel seçimlerde adaylarımız önce kendine güvenmeli. Projelerine ve çalışmasına güvenecek ve Yozgat’ı kazanacağım diyerek iddialı bir şekilde yola çıkacak.”diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’de seçimlere iyi bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, “Biraz daha gayret sarf edersek önümüzde ki dönem Yozgat’ta da belediyenin bayrağını dikeriz.İnsanları ayırt etmeden top yekun kucaklayan bir anlayışın bu topraklarda hakim olacağını düşünüyorum. Bizim isteğimiz budur. Güvencimiz teşkilatlarımız.”dedi.
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ise CHP’lilerin bir arada olmaya bu ülkeyi yeniden yapılandırmaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek şöyle dedi: “
Bizlerin birbirimizle olan ufak sorunlarının hiç bir zaman genele yansımaması gerektiğini düşünüyorum. Belki aday olabiliriz, aday gösteremeyebiliriz. Bu aramızda bir sorun yaratmamalı. Bu partinin bir hafızası var. Bu parti emeğe değer veriyor. Buna göre çalışmalarımıza devam etmemiz gerekiyor.”
CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven’de Yozgat’la ilgili son 16 yıllık bir çalışma yaptıklarını belirtti. Keven, “Yozgat’ın 2002’den bu zamana kadar her açıdan nereden nereye geldiğine dair ciddi bir çalışmamız var. Bunu da kısa zamanda açıklayacağız. 31 Mart’ta yapılacak olan seçim, sıradan bir belediye başkanı il genel meclisi üyeliği seçimi değildir. Bu seçim bu ülkenin yön tayin etme seçimi. Halk 31 Mart’a kadar geçen sürede başkanlık sisteminden memnunsa bu sisteme oy verecek. Bu sistemden memnun olmayan herkesten oy isteyeceğiz. Bu seçim genel anlamda bir mahalli seçim değil yön tayin etme seçimidir. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor.”şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.