""

Keven: İthal hayvan politikası şarbona bulaştı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:27

Keven: İthal hayvan politikası şarbona bulaştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, Ülke tarımı ve hayvancılığının her geçen gün daha çok ithalata mahkum hale getirildiğini belirterek, “İthal hayvan şarbona bulaştı.”dedi.

Keven: İthal hayvan politikası şarbona bulaştı
Son Güncelleme :

08 Eylül 2018 - 7:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, Ülke tarımı ve hayvancılığının her geçen gün daha çok ithalata mahkum hale getirildiğini belirterek, “İthal hayvan şarbona bulaştı.”dedi. Milletvekili Keven, “Yerli üretici ithalat ile baş etmeye çalışırken halkımızda virüslü hastalıklarla mücadele ediyor.2010 yılından bu yana 6 milyon 600 bin baş hayvan, 73 bin ton et ithal edildi.Ve daha önce ki ithalatlarda da gerekli karantina önlemler alınmadığı için bir çok hastalıklı hayvan geldi. Son olarak Kurban Bayramı öncesinde getirilen hayvanlarda şarbon virüsüne rastlanıldı. İlgili bakanlıklarda infial olması gerekirken sorumsuzca günü geçiştirme ve gerçekleri gizleme yönünde bir politika izliyorlar. Halkımızı ucuz et alacaksınız diye kandırdığınız ithal hayvan politikanız şarbona bulaştı. Rant uğruna halk sağlığını tehlikeye attınız. Kamuoyunun bilgilendirilmesi adına Yozgat Milletvekili olarak Tarım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile Yozgat ‘ta ki ilgili bürokratlara soruyorum. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ı göreve çağırıyoruz. Tarım il Müdürü’nün tehlike yok açıklaması tam bir kara mizahtır. Konu halk sağlığı iken nasıl böyle emin olabiliyorsunuz? 19 köy karantina altına alındı, Yerköy Hayvan Pazarı kapatıldı peki diğer ilçeler ve köylerde bir tetkik yapıldı mı? Bu 19 köyde bütün insanlar bir tetkikten geçirildi mi? Doktor kontrolü kaç köyde kaç kişide yapıldı? İlimize dışarıdan hayvan nakli yapıldığında mandıraya veya köye götürülmeden bir veteriner incelemesine tabi tutuluyor mu? Tutuluyorsa bu hasta hayvanlar bu köylere nasıl geldi? Hayvan pazarlarına giriş öncesi hayvanlar bir veteriner incelemesine tabi tutuluyor mu? İlimizde kayıt altına alınmamış küpesiz hayvan var mıdır? Sağlık İl Müdürü görevini eksiksiz yaptı mı? Tarım İl Müdürü görevini eksiksiz yaptı mı? Kamuoyu detaylı bir açıklama bekliyor.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.