""

Keven tepki gösterdi! « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 14:50

Keven tepki gösterdi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın oluruyla bazı koroların isminde yer alan Türk kelimesinin çıkartılmasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven tepki gösterdi.

Keven tepki gösterdi!
Son Güncelleme :

29 Mart 2021 - 12:51

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Kültür ve Turizm Bakanı oluruyla bazı koroların isminde yer alan Türk kelimesi çıkartıldı.

Düzenlemeler kapsamında Şanlıurfa’daki Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürlüğünün ismi Şanlıurfa Sıra Gecesi Müzik Topluluğu Müdürlüğü, Elazığ’daki Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğünün ismi Elazığ Kürsübaşı Müzik Topluluğu Müdürlüğü, Diyarbakır’daki Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğünün ismi Diyarbakır Medeniyetler Müziği Korosu Müdürlüğü, Edirne’deki Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürlüğünün ismi ise Rumeli Müzikleri Topluluğu Müdürlüğü olarak değiştirildi!

Türk kelimesine karşı bu denli sinsi planları olan başka bir hükumet olmadı.

Önce çözüm süreci dedikleri dönemde Diyarbakır ve Mardin’de “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” yazısı silindi, sonra Valilik tabelalarından ve diğer kurum tabelalarından TC ibaresi kaldırıldı. En son Andımız yasaklandı ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” demek neredeyse kriminalize edildi.

Şimdi de yılların Türk Halk Müziği korolarından Türk kelimesi çıkarıldı!”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.