""

Keven, Yerköy’de kamyoncu esnafın sorunlarını dinledi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:42

Keven, Yerköy’de kamyoncu esnafın sorunlarını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yerköy’de S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret ederek kamyoncu esnafın sorunlarını dinledi.

Keven, Yerköy’de kamyoncu esnafın sorunlarını dinledi
Son Güncelleme :

26 Eylül 2018 - 10:52

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yerköy’de S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret ederek kamyoncu esnafın sorunlarını dinledi.
Kooperatif lokalinde kamyoncu esnafı ile bir araya gelen Keven, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Kamyoncu esnafımız, mazot fiyatından tutun yağ, filtre, lastik giderlerine kadar artan maliyetlerden şikayetçi. Geçen yıla göre mazot yaklaşık yüzde 40 zamlandı. Ancak kazançları bu oranda artmadı. Gece gündüz direksiyon başında olan şoför esnafımız zarar ediyor. Çünkü dolar arttı ve her şey zamlandı ancak siyasi iktidara göre her şey yolunda çünkü onlar halkın sorunlarını bilmiyorlar. Saraydan bakınca ülke güllük gülistan ama esnafın çiftçinin tarafından bakınca artan enflasyon ve düşen alım gücü görünüyor. Parayı betona gömen fabrika yerine AVM açılışı yapan bu siyasi anlayış ülkeyi bu duruma getirdi. Ancak hep birlikte dayanışmayla bu ülkeyi ve bu ülke insanının ekonomisini düzelteceğiz. Nasıl yapacağız üretimle eğitimle ve tarımın güçlendirilmesiyle yapacağız. Nasıl yapacağız üreten bir Türkiye oluşturarak yapacağız. Cumhuriyetin kıt kaynaklarla kurduğu ve sonra ki hükümetlerinde sayısını artırdığı şeker fabrikalarını peşkeş çekenlerden hesap soracağız”
Kooperatif Başkanı Fikret Çetiner’de Pancar hasat döneminin başladığını ve Çorum Şeker Fabrikası’nın verdiği nakliye fiyatının geçen seneyle aynı olduğuna dikkat çekti. Çiftçinin ve nakliyecilerin sorunlarını Meclis’e de taşıyacağını belirten Keven “Çorum Şeker Fabrikası’nı alan şirket pancarı ton başına ortalama 45 lira gibi bir fiyatla taşıtmak istiyor. Bu fiyat geçen sene ile aynı. Artan mazot fiyatına bakıyoruz 6 lira 40 kuruş olmuş. Arada yüzde 40 zam var. Şoför esnafına bu fiyatı dayatmak zulümdür. Bu fiyatın artırılması için özelleştirmeyi yapan kurum müdahil olmalıdır” diye konuştu.
PANCAR
TARLASINDA
ÇİFTÇİLERİ
ZİYARET ETTİ
Daha sonra Yerköy’de pancar sökümü yapan çiftçileri ziyaret eden Milletvekili Keven, Kömüşören ve Akpınar köyünden pancar üreticilerinin sorunlarını yerinde dinledi.
Pancar üreticileri, pancar nakliye bedelinin çok düşük olmasından dolayı Çorum’a fabrikaya gönderemediklerini ve yaklaşık 200 ton pancarın tarlada beklediğini ifade ettiler. Ayrıca pancar kotasının yüzde 15+5 oranında verilmesi gereken küspe istihkakıyla ilgilide sorun yaşadıklarını ve normalde Eylül ayının ilk 10 gününde alırlarken hala hiç ödeme yapılmayan çiftçiler olduğunu yada çok az miktarını aldıklarını dile getirdiler.
Sorunları 1 Ekim’de Meclis açılınca TBMM çatısı altına da taşıyacağını ifade eden Keven hem pancar üreticisinin hem de kamyoncu esnafının mağdur edilmemesi için bunun takipçisi olacağını belirtti.
Yerköy’de S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fikret Çetiner, ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Keven’e teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.