""

Kırgız öğrenci ülkesine döndü « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 01:06

Kırgız öğrenci ülkesine döndü

Mevlana Değişim programı kapsamında Yozgat Bozok Üniversitesine gelen Kırgızistanlı öğrenci ülkesine döndü.

Kırgız öğrenci ülkesine döndü
Son Güncelleme :

31 Ocak 2017 - 7:00

Kırgız Türk Manas Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü lisans öğrencisi Sandra Tınçtıkbek Kızı, Bozok Üniversitesi’nde Güz dönemi süresince eğitim aldı.
Ayrılmadan önce Uluslararası İlişkiler Ofis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata’yı ziyaret eden Sandra Tınçtıkbek Kızı, Bozok Üniversine gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. İlk kez Türkiye’ye geldiğini belirterek, güzel izlenimlerle ayrıldığını söyledi.
Yozgat Bozok Üniversitesinde Mevlana Değişim Programı ile Kırgızistan’dan ilk kez öğrenci geldiğini belirten Uluslararası İlişkiler Ofis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Kırgızistan Türkiye’nin kardeş ülkelerinden birisidir.
Öğrenci değişim programları kalıcı ve sürekli yakınlaşmalar açısından önemli fırsatlar barındırmaktadır. Üniversitemiz için bu bir başlangıçtır. Sandra Tınçtıkbek Kızı bizim için bir irtibat noktası olabilir.
Kırgızistan’dan yeni öğrencilerin üniversitemize gelmesine vesile olabilir.” dedi. Prof. Dr. Böyükata, Sandra Tınçtıkbek Kızı’nın ülkemizde ve üniversitemizde bulunarak, kendisi için faydalı donanımlar edindiğini söyledi.
Kırgızistan’dan Bozok üniversitesine öğrenci gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Yükseköğretim Kurulu tarafından yürütülen ve finanse edilen Mevlana Değişim Programının ülkemizin ve üniversitemizin uluslararasılaşmasına büyük katkı sağladığını belirterek; öğrenci değişimi vesilesiyle, Bozok Üniversitesi olarak, Kırgız Türk Manas Üniversitesi ile gelecekte daha verimli işbirlikleri içerisinde olmayı temenni ettiklerini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.