""

Kırtasiye malzemeleri ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:13

Kırtasiye malzemeleri ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak

Yozgat’ta KPSS Ortaöğretim sınavında ‘Genç Dönüşüm’ projesi kapsamında ÖSYM’nin dağıttığı kalem setlerini topladıklarını söyleyen Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, toplanan kalemlerin köylerdeki okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacağını ifade etti.

Kırtasiye malzemeleri ihtiyaç  sahibi öğrencilere dağıtılacak
Son Güncelleme :

22 Kasım 2016 - 7:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Genç Dönüşüm’ projesi kapsamında bugün yapılan KPSS Ortaöğretim sınavında, ÖSYM tarafından adaylara dağıtılan kalem setleri, Yozgat Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllü gençler tarafından köy okullarında eğitim gören öğrenciler için toplandı. Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ÖSYM arasında gerçekleştirilen ‘Geri Dönüşüm’ projesi doğrultusunda Yozgat Gençlik Merkezi olarak sınavda dağıtılan kırtasiye setlerini topladık. Bu kırtasiye setlerini merkezdeki dezavantajlı öğrencilerimize ve köy okullarındaki öğrencilerimize ulaştırıyoruz. Burada amacımız israfın önüne geçmek. KPSS ortaöğretim sınavına bu yıl rekor denecek sayıda yaklaşık 3.5 milyon aday katıldı. Bu dağıtılan kırtasiye setlerinin tanesi nereden bakarsanız bakın 5 lira. Hadi onu geçelim. 1 TL olduğunu düşünürsek bile bugün devletimizi geri dönüşüm sayesinde 3.5 milyon lira zarardan kurtarmış olduk.” dedi.
Amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Sapmaz, “Gençlik merkezimizde çalışan gençlerimizin yanı sıra üniversiteden ve diğer okullardan gönüllü gençlerimiz de bize, bu proje kapsamında destek verdiler. Gençlerimiz daha da sosyalleşmesini sağlamak için bu tür faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bir bakıma farkındalık oluşturuyoruz. Bizim kalem topladığımızı gören adaylarda biz istemeden kendileri geri dönüşüm kutusuna dağıtılan kırtasiye malzemelerini atıyorlar. Onlara da bu iyi niyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.