""

Kışa Hazırlıksız Yakalanmayın « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 06:17

Kışa Hazırlıksız Yakalanmayın

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, yıllardır kar yağmayan illerimizdeki sürücülerin kış ve soğuk havaya hazırlıksız yakalanmaması için şimdiden araçlarını kışa hazırlamalarını istedi.

Kışa Hazırlıksız  Yakalanmayın
Son Güncelleme :

12 Kasım 2016 - 7:00

Kış mevsiminin yaklaşması ve soğuk havaların gelmesi üzerine yazılı açıklama yapan Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, , sürücülerin araçlarını kış ve soğuk hava şartlarına hazırlamalarının hem kendileri için hem de trafikteki tüm sürücüler için önemli olduğunu söyledi. Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, yıllardır kar yağmayan illerdeki sürücülerin kış ve soğuk havaya hazırlıksız yakalandığını anlatarak, “Kar yağmıyor diye önlemini almayan sürücüler nedeniyle kaza sayısı artabilir. Karayollarında araç ve sürücü güvenliği için mutlaka kış önlemlerini alarak kurallara tam uyulmalı” dedi.
SERVİS ARAÇLARI TAM BAKIMLI
OLMALI
Bakıcı, yaptığı açıklamada, ülkemizin kışın yoğun yaşandığı bölgelerimizde kar nedeniyle çok sayıda aracın yolda kaldığını hatırlatarak, “Özellikle taşımalı eğitim yapılan yerlerde servis sürücüleri araçlarının kışlık bakımlarını yapmadan, kurtarıcı araç gereçlerini aracında bulundurmadan trafiğe çıkmamalıdır. Mutlaka araçlara kışlık lastikleri takılmalı, çekme halatı ve kış zincirlerini araçlarında bulundurmalıdır. Bilhassa sabah saatlerinde oluşacak gizli buzlanmalara karşı tedbirli olunmalı. Ani soğuklar nedeniyle camlarımızda oluşacak buğulanma ve buzlanma için de antifirizli camsuyu kabının dolu olduğunu, klimanın çalıştığını kontrol edin. Taşıdığınız öğrenciler veya yolcular dahil herkesin emniyet kemerlerinin takıldığından emin olun” diye konuştu.
DÜNYADA KAZA BAKIMINDAN İYİ DEĞİLİZ
Ülke olarak dünyada trafik kaza sayısı ve oranları açısından hiç de iyi bir konumda olmadığımızı anlatan Bakıcı, “Geçen sene ülkemizde küçük maddi hasarlı kazalar hariç 412 bin kaza oldu. Bu da günde bin 128, saatte 47 trafik kazası oluyor demek. Kazalarda insan faktörü ve sürücü hatalarına baktığımızda oran yüzde 98’e çıkıyor. Kış yaklaşırken pek fazla kar yağmayan illerimizde sürücülerimiz kış ve soğuk havaya hazırlıksız yakalanabilir. Bu nedenle yaralamalı ve ölümlü kazalar artar. Bu kazaların yaşanmaması için mutlaka kurallara uyulmalıdır.
Bunun içinde tedbir almakta gecikmemeliyiz. Çünkü kazaların büyük bölümü yol durumuna göre önlem alınmaması ve araçların kışa hazırlanmamasından kaynaklanıyor. Araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmeli. Kış aylarında meydana gelen kazaların nedenlerinin başında direksiyon hâkimiyetinin kaybedilmesi gelmektedir. En fazla gizli buzlanmanın olduğu yerler olan köprü üstlerinde ve virajlarda araç dikkatli ve yavaş kullanılmalı” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.