""

KIZILAY’DAN ANLAMLI KAMPANYA « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 16:51

KIZILAY’DAN ANLAMLI KAMPANYA

KIZILAY’DAN ANLAMLI KAMPANYA
Son Güncelleme :

22 Aralık 2016 - 7:00

Hava soğuk, kış mevsimi yurdun her köşesinde olduğu gibi sınırlarımızın dışında da yoğun şekilde hissediliyor.

Soğuk kış mevsiminde birçok ihtiyacını karşılayamayan insanlarımız olduğu muhakkaktır. Kış kışlığını gösterirken, deyim yenideyse putta putluğunu göstermeye devam ediyor.

Sözüm Halebi kan gölüne çeviren, masum insanların canına kıyanlara…

Dünyanın gözü önünde bir insanlık yok olmakla karşı karşıya kaldığımız şu günlerde Halep için Türkiye’nin her köşesinde vatandaşlarımız imkanları ölçüsünde seferber olmuş durumdadır.

Bu bağlamda Türk Kızılayı Yozgat Şubesi güzel bir çalışmaya öncülük ettiğini öğrendim.

Sendikalar, Dernekler, Vakıflar’da aynı şekilde yardım kampanyası başlatmış olduklarını biliyorum. Yozgat Kızılay Şubesi tarafından başlatılan kampanyaya vatandaşların yoğun şekilde destek olacaklarını öngörüyorum.

Bu konuda yapılan açıklamada, Kış mevsimi nedeniyle Halep’in battaniye ihtiyacı olduğunu söyleyen Türk Kızılayı Yozgat Şubesi Başkanı Ekrem İlker, Yozgat’taki esnafa Halep için battaniye yardımı çağrısında bulundu.

Halep’te yaşanan olaylar nedeniyle Halep halkına Türk Kızılayı olarak ülke genelinde 20 ton gıda yardımı yapıldığını hatırlatan Türk Kızılayı Yozgat Şubesi Başkanı Ekrem İlker, “Görmezden gelmeyin. Zorlu kış şartlarında Haleplilere sahip çıkalım. Yaralarını birlikte saralım.” kampanyasına tüm Yozgat halkını davet etti. Özellikle kış mevsimi nedeniyle Halep’te battaniye ihyacının olduğunu vurgulayan Başkan İlker, ayrıca Türk Kızılayı’na Halep için nakdi yardımlarda da bulunabileceğini aktardı.

Türk Kızılayı’nı Halep’te yaşananlara kayıtsız kalmadığını açıklayan Başkan İlker, “Türk Kızılayı olarak ülkemizde yaşan son olaylarla birlikte özellikle Halep’te yaşanan insani drama Kızılay ve devletimiz kayıtsız kalmadı. Savaş koşullarında açlık ve sefaletle yaşamak zorunda kalan Haleplilerin çok zor günler geçirdiğini biliyoruz.

Olayın yaşandığı günden itibaren Kızılay tüm imkanlarıyla Halep’e gitti.

Yurt çapında ‘Görmezden gelmeyin. Zorlu kış şartlarında Haleplilere sahip çıkalım. Yaralarını birlikte saralım’ kampanyası adı altında Türk Kızılayı’nın başlatmış olduğu 2868 kısa mesaj hattı var. Halep yazıp bir SMS gönderdiğinizde 10 TL bağış yapmış oluyorsunuz. Biz de Yozgat şubemiz olarak bu kampanyayı yürütüyoruz. Esnaflarımızdan bu konuda ricacı olacağız. Ve battaniye sevkiyatını Yozgat olarak Halep’e ulaştırmış olacağız” dedi.

Bu çalışmalarla ilgili yeni bilgiler geldikçe buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

  • Kış mevsiminde vatandaşlara her türlü yardılar yapıldığını anlatan Yetkili!
  • Vatandaşların günlük yaşamlarını rahat şekilde geçirmelerini kolaylaştıran Kurum!
  • Birlik ve beraberlik adına yapılan çalışmalara öncülük eden Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.