""

Koç ve buzağı güzellik yarışması yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 22:28

Koç ve buzağı güzellik yarışması yapıldı

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde Doğa ve Spor Festivali etkinlikleri kapsamında “Koç ve Buzağı Güzellik Yarışması” düzenlendi.

Koç ve buzağı güzellik yarışması yapıldı
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2022 - 17:43

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde Doğa ve Spor Festivali etkinlikleri kapsamında “Koç ve Buzağı Güzellik Yarışması” düzenlendi.
Çekerek İlçesinde besici ve üreticilere destek verilmesi amacıyla Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen yarışmada ilçenin en güzel koç ve buzağıları seçildi.
Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada çevre köylerden araçlarla getirilen 15 buzağı ve 15 koç, jüri tarafından; boyu, kilosu, karakteri ve ırkı sağlık açısından değerlendirmeye alındı. Sahiplerince süslenen buzağı ve koçlar tek tek jüri önünden geçirildi. Değerlendirme sonucu, Mustafa Bolat’a ait buzağı ve Cevat Gökçetürk’e ait koç birinci oldu. Birinci olan hayvanların sahiplerine 2.500 TL ödül verilirken yarışmaya giren diğer hayvan sahiplerine de yem desteğinde bulunuldu.
Dereceye giren hayvan sahiplerine ödülleri, Çekerek Kaymakamı Hayrettin Buğra Güzel, Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, Özükavak Belediye Başkanı Oğuz Ünal ve Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkan tarafından verildi. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.