""

Kolatar: Beyaz eşya ve ÖTV’deki indirim fırsatını kaçırmayın « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 09:53

Kolatar: Beyaz eşya ve ÖTV’deki indirim fırsatını kaçırmayın

Yozgat’ta mobilya sektörünün öncü konumundaki İstikbal Mağazası ve Mondi Mağazası Sahibi Ali Kolatar, beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde ÖTV’nin sıfır, mobilyalarda ise KDV’nin yüzde 8 olarak uygulanması süresinin 30 Eylül’e kadar devam edeceğini belirterek, vatandaşların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini söyledi.

Kolatar: Beyaz eşya ve ÖTV’deki indirim fırsatını kaçırmayın
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2017 - 7:00

Kardeşi Mustafa Kolatar’la birlikte ilde uzun yıllar mobilya sektöründe faaliyetini sürdüren Ali Kolatar, sektördeki gelişmeleri gazetemiz Yeniufuk’a değerlendirdi.
Bakanlar Kurulu kararı ile resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV ve KDV indirimleri mobilya ve beyaz eşya piyasasının hareketleneceğini ümit ettiklerini kaydeden Kolatar, “Buna göre, döner koltuk ve sandalyeler, yatak haline getirilebilen oturmaya mahsus mobilyalar, büro mobilyaları, mutfakta ve yatak odalarında kullanılan ahşap mobilyalarla plastik maddeden yapılan mobilyaların KDV’si 30 Eylül’e kadar yüzde 8 olacak. Klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, su ısıtıcısı, bulaşık makinesinin de aralarında bulunduğu beyaz eşya ile bazı küçük ev aletlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ise 30 Eylül’e kadar sıfıra çekildi.”dedi.
KDV İNDİRİMİ MOBİLYA SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDİRDİ
Mobilyada ki KDV indiriminin 30 Eylül tarihine kadar uzatılmasının sektöre oldukça katkı sağlıyacağını belirten Ali Kolatar, “Yazın gelmesiyle birlikte özellikle düğün sezonu dolayısıyla evlenecek çiftlerimiz gerek beyaz eşya gerekse mobilya ihtiyaçlarını karşılamak üzere mağazaları gezerek ihtiyaçlarını karşılama yoluna gidiyorlar. Tabi ki KDV ve ÖTV’deki bu indirimden yararlanmak isteyen vatandaşlar 30 Eylül’e kalmadan mobilya ve beyaz eşyalarını alma yoluna gidecekler. Şuan piyasalarda azda olsa biraz durgunluk söz konusu bu durgunluğuda sektörler kendi alanlarında yaptıkları kampanyalarla aşmaya çalışıyorlar. Bizde hem Sorgun hem de Yozgat İstikbal Mağazamızda ürün fiyatlarımız 2016’ya takıldı ve bu 2017 yılında hiç bir ürünümüze zam yapmadık. Buna rağmen yüzde 40 varan indirim kampanyamız devam ediyor. Vatandaşlarımızı kamanyamızdan yararlanmaları için Sorgun ve Yozgat’taki İstikbal ve Mondi Mağazalarımıza bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.
Kolatar, Sorgun ve Yozgat’taki İstikbal ve Mondi Mağazalarında istihdam ettiği 30 kişi ile şehrin ekonomisinin yanı sıra istihdamına da katkı sağlamayı sürdürüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.