""

Konut Alacaklara Altın Değerinde Tavsiyeler « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 16:42

Konut Alacaklara Altın Değerinde Tavsiyeler

Yozgatlılar, yeni nesil konut projelerine yatırım amaçlı büyük ilgi gösteriyor. Konut almayı düşünen vatandaşlara altın değerinde tavsiyelerde bulunan Yozgat Emlakçılar Dernek Başkanı Asım Çelikel, “Yatırım yapıyım derken zararlı çıkmayın” dedi.

Konut Alacaklara Altın  Değerinde Tavsiyeler
Son Güncelleme :

15 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat’ta Yatırım amaçlı, yükselen projelerin tercih noktasında ön plana çıktığını belirten Yaşam Emlak sahibi ve Dernek başkanı Çelikel , konut seçme sürecinden alım sürecine kadar olan tüm detayları konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar ile paylaştı.
‘MUTLAKA RUHSATA BAKILMALI’
Ev sahibi olacak olan vatandaşların, konut projesi henüz bitmediyse mutlaka ruhsatı sorgulaması gerektiğini kaydeden Çelikel, sözlerine şöyle devam etti: “Gayrimenkul tapuda alınır, tapuda satılır. Satış işlemleri mutlaka tapuda gerçekleştirilmelidir. Konut sahibi olmak isteyenler sözleşme maddelerini okumalı, teslim tarihine dikkat etmelidir.” Hazır konut alacak vatandaşlara da önerilerde bulunan Çelikel “Tapu işlemlerinden tutun, evin yapısına kadar her detay en ince ayrıntısına kadar araştırılmalıdır.”
‘LOKASYON ÇOK ÖNEMLİ’
Başkan yeni alınacak konutta bakılması gereken diğer önemli özellikleri de şu şekilde sıraladı: “Konut, oturum düşünülerek alınıyorsa merkezi lokasyonlara yakınlığı, ulaşım olanakları, havaalanı, üniversite, metro gibi bölgeye değer katan yerlere yakınlığına mutlaka bakılmalıdır. “ İnşaat malzemelerinin kalitesinin de önemine dikkat çeken Çelikel, “Kalite, doğru işçilik ve Deprem Yönetmeliği‘ne uygunluk gibi hususlar mutlaka detaylı bir şekilde incelenmeli” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.